Edi Iordănescu a schimbat paradigma la echipa națională. Tricolorii au dezvăluit metodele noului selecționer. „La asta lucrează cel mai mult!”

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.03.2022, 14:40
Edi Iordănescu a schimbat paradigma la echipa națională. Tricolorii au dezvăluit metodele noului selecționer. „La asta lucrează cel mai mult!”

Edi Iordănescu a spus în mai multe ocazii că va încerca în mandatul pe banca naționalei să creeze în primul rând o mentalitate sănătoasă. Și se pare că lucrează din greu la acest capitol.

Alexandru Mitriță a vorbit la conferința de presă premergătoare meciului amical pe care România îl va disputa vineri contra Greciei pe noul stadion Steaua. Fotbalistul lui PAOK Salonic a subliniat că se așteaptă la o partidă dificilă la debutul lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale.

Mitriță a dezvăluit că aspectul pe care se concentrează cel mai mult Edi Iordănescu la echipa națională este legat de formarea unei mentalități sănătoase

El a explicat că noul selecționer încearcă mereu să îi motiveze pe „tricolori” și lucrează foarte mult pe partea mentală.

Personal nu l-am avut ca antrenor pe mister, dar știu că este un antrenor foarte bun. Am jucat de multe ori împotriva dumnealui. Domnul Edi Iordănescu încearcă să ne susțină, să ne împingă cât mai mult de la spate. A venit cu o mentalitate foarte puternică. Lucrăm foarte mult din punct de vedere mental.

Vrem să luăm fiecare meci în parte și după vom vedea. Cu toții ne dorim să ajungem la un European, la un Mondial”, a spus fotbalistul lui Răzvan Lucescu de la PAOK la conferința de presă.

Cum vede fotbalistul lui PAOK duelul contra Greciei

De asemenea, fostul jucător al Universității Craiova a analizat și meciul contra Greciei. El a dezvăluit că nu a discutat foarte mult cu colegii de la PAOK despre această întâlnire, pe care o consideră una echilibrată.

Ne va aștepta o partidă foarte grea, nu contează cine va marca. Ultimul meci a fost o victorie pentru noi și sperăm să continuăm așa.

(n.r. Dacă a a vorbit cu colegii de la PAOK înainte de meci) Nu am vorbit, am zis că o să ne întâlnim în teren și cel mai bun să câștige. Nu am făcut niciun pariu și nici nu o să fac. Pentru mine este un meci normal. Nu pot să spun că e ceva special să marchez împotriva Greciei.

(n.r. Ce nebunie va face dacă se va califică România la EURO) Nici o nebunie. Este o mândrie pentru noi să fim la EURO. Pentru asta ne antrenăm zilnic și sperăm să fim acolo.

(n.r. Ce i-a oferit campionatul Greciei) Mi-a oferit foarte multe, am crescut foarte mult din punct de vedere fizic și mental.

Nu pot să spun acum că suntem superiori sau inferiori. Fiecare echipă are jucători în campionate puternice, dar pe teren nu joacă echipa la care jucăm. Trebuie să luptăm pentru culorile noastre și nu are mare importanță să jucăm în campionate mari.

Nu este problema să fiu titular meci de meci. Eu am venit după o accidentare, după accidentare am jucat foarte mult. La PAOK avem dublură pe fiecare post, mereu este o rotație.

Nu am vorbit cu mister (n.r. Răzvan Lucescu) în legătură cu acest meci. Mi-a zis să mă duc acolo, să mă antrenez și atât. Toată echipa este periculoasă. Nu mai vorbim azi de un singur jucător. Nu am vorbit despre cum este privită România în Grecia. Și noi avem atuurile noastre, poate și minusuri”, a mai spus Alex Mitriță.

Ce a mai declarat Alex Mitriță la conferința de presă

(n.r. Despre suporteri) Să fie în număr cât mai mare și să fie alături de noi. Și ei așteaptă o calificare de foarte mult timp. Aceste amicale ne pot da încredere și trebuie tratate că atare.

Nu ne gândim la viitor, luăm fiecare meci în parte cum am făcut-o și până acum. Ne luptăm pentru un vis, să ducem PAOK cât mai departe. Am intrat în istoria clubului cu această calificare (n.r. în sferturile Conference League).

(n.r. Cum s-a simțit să privească de la televizor meciurile disputate la București în cadrul EURO 2020) Lucrurile acestea dor. Pentru asta reprezentăm echipa națională, nu să jucăm doar meciuri amicale, ci să jucăm acolo cu cei mai buni.

(n.r. Despre jucătorul său român preferat din toate timpurile) Chiar dacă nu l-am văzut jucând, domnul Hagi a fost pentru mine cel mai bun. Și apoi Adrian Mutu.

Durul Edi Iordănescu. Amenzi și sancțiuni impuse de noul selecționer încă de la prima acțiune