Edi Iordănescu, adulat în presa din Elveția, în ziua în care se joacă „finala” pentru primul loc. Comparația cu tatăl său

Alex Matei 21.11.2023, 18:07
Edi Iordănescu, adulat în presa din Elveția, în ziua în care se joacă „finala” pentru primul loc. Comparația cu tatăl său

Ziarul elvețian Blick i-a dedicat un articol selecționerului României, Edi Iordănescu. Presa străină a făcut comparație între acesta și tatăl său, care a obținut performanțe imense cu „Generația de Aur”.

Generalul Anghel Iordănescu este descris de Blick drept „unul dintre cei mai mari antrenori din istoria FRF”.

„România revine în elită după opt ani și va participa la Campionatul European din Germania. Antrenorul Eduard Iordănescu îi calcă pe urme tatălui său.

Iordănescu este un nume mare în fotbalul românesc. Tatăl lui Eduard, Anghel Iordănescu, este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria FRF. În 1986 a câștigat cu Steaua București Cupa Campionilor Europeni, iar în 2015 devenise ultimul selecționer care califica România la un turneu final, Europeanul din Franța.

Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost în 1998, când antrenor era Anghel Iordănescu. Acum, fiul său este cel responsabil să ducă România pe noi culmi”, au scris jurnaliștii de la Blick.

Edi Iordănescu, avertisment pentru elvețieni: „Vrem să ne apărăm primul loc!”

Edi Iordănescu a prefațat meciul România – Elveția pentru presa străină, în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, el a vorbit și duelul dificil de la Lucerna, 2-2, disputat în iunie.

„Este cu siguranță un moment de bucurie pentru mine și familia mea, toți suntem mândri, dar acum trebuie să ne întoarcem la treabă. Ne dorim să încheiem grupa fără înfrângere și vrem să ne apărăm primul loc, pentru a fi într-o urnă mai bună la tragerea la sorți.

Elveția are jucători puternici, care au o experiență internațională mare. În lot sunt câștigători de Champions League și fotbaliști care luptă pentru trofee an după an.

În meciul tur, Elveția a controlat jocul și putea să mai marcheze, dar am crezut în noi și nu am renunțat. Punctul acela a fost foarte important, mai ales pentru moral”, a comentat Edi Iordănescu.

Meciul de marți, de pe Arena Națională, se va juca sold-out. România are 19 puncte în grupă, iar Elveția 17 puncte.

Urmăriți Playsport.ro și pe