Edi Iordănescu pleacă de la echipa națională după meciul cu Bosnia Herzegovina. Ce-l poate întoarce din drum pe selecționer

Olteanu Ștefan 25.09.2022, 16:47
Edi Iordănescu pleacă de la echipa națională după meciul cu Bosnia Herzegovina. Ce-l poate întoarce din drum pe selecționer

La conferința de presă premergătoare duelului România – Bosnia Herzegovina, selecționerul Edi Iordănescu a recunoscut că sunt șanse ca el să părăsească echipa națională în această toamnă. Totul depinde de rezultatul partidei din Giulești, programată luni seară, de la ora 21:45 și care va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe Playsport.ro.

„Le-am spus că nu mă urc în avion!”. Edi Iordănescu ar putea pleca de la echipa națională după meciul cu Bosnia Herzegovina

Luni, de la ora 21:45, România va juca ultimul meci din grupele actualei ediții de Liga Națiunilor, contra reprezentativei din Bosnia Herzegovina, iar acest duel ar putea fi ultimul și pentru Edi Iordănescu, din postura de selecționer la echipa națională.

În încercarea de a pune o presiune suplimentară pe jucătorii săi, Edi Iordănescu a recunoscut că sunt șanse ca el să nu mai continue proiectul pe care l-a început în luna ianuarie a acestui an. Doar două lucruri îl pot face pe selecționer să își schimbe decizia.

În primul rând, el își dorește ca jucătorii să arate în acest ultim meci din Liga Națiunilor, contra Bosniei Herzegovina, o atitudine mult schimbată în bine. Și, în al doilea rând, vrea ca această atitudine să ducă și la un rezultat pozitiv, implicit o victorie.

În caz contrar, selecționerul a lăsat de înțeles că nu va mai lua parte la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024, care e programată pe 9 octombrie.

„Îmi doresc să terminăm, după care focusul să rămână pentru analiză. Recunosc că îmi dă putere atitudinea Federaţiei. Mulţumesc pentru apreciere. Nu aş putea găsi un minus pentru susţinerea pe care am avut-o. Probabil că văd perspective, dar nu pot să vorbesc în numele Federaţiei.

E un lucru pe care pot să îl dezvălui din vestiar, cu toate că nu e stilul meu. Chiar înainte de jocul cu Finlanda, înainte să iasă la încălzire, le-am spus jucătorilor că am biletul luat pentru data de 8 (n.r. – octombrie), ca să ajung la Frankfurt. Pe data de 9 ştiţi că este tragerea la sorţi. Şi trebuie să merg în calitate de selecţioner.

Însă, le-am spus că dacă nu văd ceea ce aştept, dacă nu văd semnalele pe care le căutăm, că încearcă să se unească, să schimbăm spiritul, mentalitatea, să lucreze altfel împreună şi să găsesc nişte răspunsuri pe care eu le caut de când am venit, deja au timp… Am spus că trebuie să arate lumii întregi şi României că noi avem potenţial… Am spus că eu nu mă urc în acel avion”, a declarat Edi Iordănescu.

Meciul cu Bosnia Herzegovina, decisiv! Doar victoria contează

În continuare, selecționerul a lăsat de înțeles că este mulțumit de felul în care jucătorii au evoluat contra Finlandei. Totuși, rezultatul nu a fost cel dorit.

În schimb, contra Bosniei Herzegovina, Edi Iordănescu a spus că „tricolorii” trebuie să câștige pentru ca el să își continue proiectul:

„Trebuie să demonstreze că noi putem. Să demonstreze încrederea mea necondiţionată. Mesajele şi discuţiile pe care le-am avut, foarte multe şi foarte lungi… Să se vadă nişte răspunsuri. Au dat un prim răspuns, dar nu e suficient pentru că nu am produs rezultatul pe care îl voiam.

Acum mai avem o şansă. Dacă răspunsul e mai complet, cu siguranţă că şi poziţia mea va fi una mai de încredere. Aşteptăm şi acest joc, după care tragem linie. Va conta foarte mult (n.r. rezultatul din meciul cu Bosnia)”, a mai adăugat selecționerul României, la conferința de presă premergătoare duelului cu Bosnia Herzegovina.

FRF îi va decide viitorul lui Edi Iordănescu după meciul cu Bosnia Herzegovina

După rezultatele dezamăgitoare pe care naționala le-a obținut în luna iunie, Răzvan Burleanu a recunoscut că înlocuirea selecționerului este posibilă. Președintele FRF a transmis că după meciurile cu Finlanda și Bosnia Herzergovina, Comisia Tehnică se va reuni pentru a-i decide viitorul lui Edi Iordănescu:

„Ne-am asumat niște obiective mult mai mari.

Am agreat ca, la finalul lunii septembrie, să avem o nouă întâlnire de Comisie Tehnică, unde va avea loc un nou raport de activitate. Atunci se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea contractului cu Edi Iordănescu sau nu.

Avem nevoie să avem un selecționer care crede că această echipă națională poate fi reclădită. Care poate să contribuie la rezultate mai bune. Avem nevoie și de rezultate.

Că să fiu sincer, cred că e mai bine că s-a întâmplat acum, în Liga Națiunilor. Ca să identificăm toate zonele de intervenție pe care trebuie să le acoperim”, declara Răzvan Burleanu, în iunie 2022.

Bosnia Herzegovina își menajează cel mai important jucător în meciul cu România. Edin Dzeko are șanse minime să evolueze în Giulești.

Urmăriți Playsport.ro și pe