Edi Iordănescu, prăbușit după dezastrul din Giulești. „Îmi cer scuze, atât putem acum”. Selecționerul a lăsat de înțeles că ar putea pleca de la națională

Bordei Radu 15.06.2022, 00:27
Edi Iordănescu, prăbușit după dezastrul din Giulești. „Îmi cer scuze, atât putem acum”. Selecționerul a lăsat de înțeles că ar putea pleca de la națională

Muntenegru se transformă într-un coșmar pentru Edi Iordănescu. După umilința de la Podgorica, a venit dezastrul de pe Giulești. În fața unui public fierbinte, tricolorii s-au făcut de râs din nou în fața formației ex-iugoslave. Iar selecționerul nu a putut găsi soluții pentru a evita o nouă umilință.

Edi Iordănescu știe unde a fost problema tricolorilor. „Nu am rezistat fizic, am vrut, dar atât am putut”

Selecționerul a rămas fără cuvinte, la finalul unui nou eșec cu Muntenegru. Iordănescu junior a recunoscut faptul că jucătorii români nu au condiție fizică.

Trebuie să felicităm oaspeții, au venit cu determinarea și eficiența necesară să mai scoată puncte. Am mai primit niște confirmări dure, anume că fizic suntem la pământ. am pierdut tote duelurile, nu am avut inttensitate, nu am reușit să ne impunem ca și cu Finlanda și asta a ieșit. Eu îmi cer scuze publicului pentru ce a suportat în seara asta. Am avut un moment bun cu echipa nordică, dar acum am revenit la realitate.

Nu fac critici public, atunci când vine vorba de erori individuale. Eu îmi asum responsabilitatea, așa am făcut-o mereu. Acest program, cu meciuri din 4 în 4 zile nu a fost deloc pe placul nostru. Ne chinuim să construim un 11 competitiv, dar dacă mereu schimbi 4-5 jucători, suferi. Nu avem omogenitate. În prima repriză a fost echilibru, apoi am luat gol pe o fază statică, ceea ce nu e ok. Am avut și șansa noastră de a egala, dar nimic nu a funcționat, am dat bară și apoi Ștefănescu nu a marcat, a comentat Edi Iordănescu, la Prima TV.

„Eu sunt principalul vinovat pentru acest rezultat”

Eu sunt principalul vinovat, nu consider că echipa nu a vrut să joace. Dar atât s-a putut, nu am putut alerga mai mult, de aceea am pierdut mereu duelurile, nu am fost primii la minge. Nu vreau să caut scuze, dar ne-au lipsit și jucători importanți. Nu i-am avut pe Ianis Hagi, pe Mann, pe Stanciu, contează enorm.

A fost o diferență mare de putere, nu am avut potențialul fizic să fim combativi. Trebuie să acceptăm lucrurile, nu este deloc un moment plăcut. Singurul lucru bun este că nu se joacă pe puncte pentru calificare la Euro, dar asta ne dă mult de gândit. Este un moment greu de digerat, trebuie să vedem ce putem face pentru viitorul naționalei României.

Le-am spus băieților să se odihnească, apoi mulți vor trebui să ia decizii importante, la club, de care depind viitorul lor. Să caute echipele unde pot juca, unde pot avea continuitate, iar în septembrie să vină la națională cu alt tonus, a declarat Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu ia în calcul plecarea de la națională. „Nu vorbesc acum, voi face o analiză clară”

Selecționerul nu a răspuns clar dacă va mai continua pe banca echipei naționale.

Eu mă gândesc doar la interesul naționalei, nu al meu, trebuie să analizăm, să vedem ce putem face. Nu este o echipă de club, unde peste câteva zile se pot remedia lucrurile. Vom vorbi după o analiză profundă și vom vedea ce decizii se vor lua. Trebuie o evaluare clară. Este clar că s-au strâns frustrari multe din trecut, adversități. E greu să construim așa

Eu sunt și realist, nu doar optimist. Dar consider că această generație are potențial, pentru asta, însă, trebuie schimbate foarte multe lucruri. Răzvan Burleanu a fost în vestiar, i-am mulțumit personal pentru toate condițiile din jurul echipei. Nu vreau să comentez ce s-a strigat din tribune, lumea are dreptul să strige ce dorește, a mai completat selecționerul

Urmăriți Playsport.ro și pe