Edi Iordănescu, pus de „servicii” la națională? Anghel Iordănescu amenință cu judecata după acuzațiile lui Mircea Sandu: „Nu se poate așa ceva!”

Robert Zanfir 26.10.2022, 08:45
Edi Iordănescu, pus de „servicii” la națională? Anghel Iordănescu amenință cu judecata după acuzațiile lui Mircea Sandu: „Nu se poate așa ceva!”

Anghel Iordănescu (72 de ani) amenință cu judecata după ce Mircea Sandu (70 de ani) a declarat că Edi Iordănescu a fost numit la națională cu sprijin politic.

Edi Iordănenscu va începe și viitoarea campanie pe banca naționalei. Totul, deși a ratat lamentabil sezonul din Liga Națiunilor. România a terminat ultima în grupă și a retrogradat în Liga C. Mircea Sandu a simțit nevoia să intervină în „treburile interne” ale FRF. Fostul șef de la „Casa Fotbalului” îi aduce acuzații grave lui Anghel Iordănescu. Spune că s-a folosit de relațiile din lumea politică și a „serviciilor” pentru a-și numi fiul la cârma naționalei.

Edi Iordănescu, pus de „servicii” la națională? Anghel Iordănescu amenință cu judecata după acuzațiile lui Mircea Sandu

Numit de Răzvan Burleanu pe 26 ianuarie, Edi Iordănescu a clacat la conducerea „tricolorilor”. Mulți au spus că naționala este o pălărie prea mare pentru fiul lui Anghel Iordănescu. Selecționerul nu este bine văzut nici de Mircea Sandu, care acuză că a profitat de influența lui Anghel Iordănescu în lumea politică.

„Una e să cazi de pe un cal frumos, alta e să cazi de pe măgăreața pe care am avut-o acum, cu grupa asta de Liga Națiunilor. Este inadmisibil! Și să nu pleci tu, ca selecționer?

Eu sunt prieten cu Puiu Iordănescu, dar nu se poate așa ceva! Cu Puiu am discutat după meciul cu Armenia, din 2004, scor 1-1, și i-am zis „Băi, gata!”. Și-a dat demisia! Eu admir continuitatea și o vreau. Totuși, băi frate, haideți să punem foarte clar în pagină!

De ce pe Boloni l-ai refuzat și pe Edi îl accepți? Fac abstracție de personaje sau de nume, vorbesc în principiu, de ce p-ăla îl refuzi și p-ăsta îl accepți?! Prin prietenii pe care îi are. Are influență mare. A avut la nivel de Guvern prietenii foarte bune. A fost prieten foarte bun cu George Maior (n.r. directorul SRI între 2006 și 2015). Dar eu îmi permit să-l acuz pe Puiu că l-a pus pe Edi antrenor la echipa națională… Sau Maior sau… Trebuie să te orientezi spre cel care are ceva în spatele lui, după părerea mea.

La echipa națională, cât am fost eu președinte au fost trei, patru antrenori. Pițurcă în vreo trei mandate, a fost Iordănescu în două mandate, care au însumat 10-11 ani. Loți a fost într-o perioadă scurtă, însă din cauza lui”, a spus Mircea Sandu la Gsp.

Anghel Iordănescu: „De acum ne vedem la proces!”

Imediat a venit și replica lui Anghel Iordănescu. Ultimul selecționer care a calificat naționala la un turneu final spune că de acum va apela la justiție, pentru a-ți face dreptate.

„Am obosit să aud aceste lucruri. E mai trist că Mircea Sandu a putut să facă o asemenea afirmație, nu mă așteptam din partea lui, fără să probeze afirmațiile.

Selecționerului i se face o mare nedreptate în momentul de față. A început de jos, de la divizia a treia, apoi a băgat patru echipe în play-off, a câștigat campionatul cu CFR, când nimeni nu se mai aștepta. Are două Supercupe și a mai jucat o finală de Cupă a României.

Am spus că cea mai bună soluție la echipa națională era un antrenor cu experiență, cu o anumită vârstă. Am spus, aduceți-l pe Hagi, pe Dan Petrescu, pe Răzvan Lucescu. Era și Boloni o soluție, dar faptul că a dispărut din fotbalul românesc și nu mai cunoștea, nu știu dacă ar fi fost o soluție mai bună decât numele pe care le-am enumerat mai devreme.

Cred că factorul politic, despre care se face referire, nu a avut cum să vorbească cu Hagi să refuze naționala, n-a discutat cu Dan Petrescu să refuze echipa națională, ca să se ajungă la Edi Iordănescu. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare.

M-am săturat să fiu acuzat de asemenea lucruri! Intenționez, de acum încolo, să-i dau în judecată pe cei care fac astfel de acuzații. Pe Mircea Sandu nu vreau să-l dau în judecată. S-a dus vorba și fiecare spune ce vrea! E simplu, cei care mai fac astfel de afirmații trebuie să probeze, să aducă dovezi în instanță. Probabil o să am multe procese”, a spus Anghel Iordănescu, în cadrul emisiunii Digi Sport.

România a fost repartizată în Grupa I din preliminariile EURO 2024, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Urmăriți Playsport.ro și pe