Edi Iordănescu, pus într-o situație delicată chiar înainte de meciul decisiv cu Bosnia. „Greii” au făcut front comun

Ștefănescu Dragoș 26.09.2022, 09:56
Edi Iordănescu, pus într-o situație delicată chiar înainte de meciul decisiv cu Bosnia. „Greii” au făcut front comun

Rezultatul de egalitate obținut de naționala României în fața Finlandei a produs un nou val de critici la adresa lui Edi Iordănescu. Printre contestatari se numără Basarab Panduru și Florin Răducioiu. Selecționerul le-a răspuns însă acuzându-i de lipsă de patriotism. Cei doi foști mari internaționali nu au rămas datori și l-au taxat dur pe Iordănescu Jr. înaintea meciului cu Bosnia.

Basarab Panduru, mesaj dur pentru Edi Iordănescu. ”Trebuie să pleci! ”

Naționala României a obținut un nou rezultat dezamăgitor în Liga Națiunilor. ”Tricolorii” au remizat cu Finlanda, scor 1-1. În urma acestui egal echipa noatră a ratat orice șansă de a merge mai departe în competiție.

Rezultatul de la Helsinki a produs un val de nemulțumire în fotbalul românesc. Principalul vizat a fost Edi Iordănescu, cel care este considrat responsabil pentru rezultatele foarte slabe ale naționalei. Printre cei mai vehemenți contestatari se numără Basarab Panduru și Florin Răducioiu. Nemulțumit de critici, selecționerul i-a acuzat pe cei care-l contestă, de lipsă de patriotism.

Basarab Panduru nu a rămas dator însă și i-a dat o replică dură lui Iordănescu Jr. Fostul internațional susține că Edi trebuie să plece de pe banca naționalei deoarece în contractul său este stipulată această clauză în cazul în care nu-și îndeplinește obiectivele.

Stai o secundă, așa a fost contractul. Nu noi am făcut contractul ăsta, Edi! Aşa a fost contractul. Termini pe locul 3-4, trebuie să pleci! Te dă afară! Nu eu ţi-am făcut contractul. Tu ai acceptat contractul ăsta.

Eu aş întreba altfel. Dacă se supără, vine aici în locul nostru şi îi punem întrebarea: ”Ce părere ai despre un selecţioner care stă 7 meciuri la rând la cârma echipei naţionale și nu-și atinge obiectivul?”. Ce părere ai? Trebuie să mai rămână? Ce ai spune, Edi?”, a declarat Basarab Panduru la Orange Sport.

Florin Răducioiu, neiertător cu selecționerul. ”Clasamentul plânge, mie îmi vine să plâng!”

Nici Florin Răducioiu nu i-a rămas dator lui Edi Iordănescu. Fostul mare atacant a subliniat încă o dată situația jenantă în care se află naționala României în Liga Națiunilor. Totuși, Răducioiu așteaptă un rezultat pozitiv în meciul de pe teren propriu cu Bosnia.

Dă-mi o palmă! În sensul metaforic, câştigă meciul cu Finlanda, vreau să fiu dezminţit. Mi-ar plăcea foarte mult să ne arate că echipa lui joacă foarte bine, dar mai ales să câştige, asta e totul. Nu era momentul să intre în polemici cu mine, cu Ganea, cu Pandi, trebuia să laşi deoparte asemenea lucruri şi să te concentrezi pe meciul de mâine, care e extrem de important. Clasamentul plânge, mie îmi vine să plâng!

Vreau să îi spun ceva lui Edi. Noi vrem binele fotbalului românesc. Nu putem să fim imparţiali şi obiectivi. Din păcate, nu putem fi ipocriţi şi mincinoşi faţă de telespectatorii noştri. În cazul acesta nu putem să minţim. Îmi pare rău de Edi Iordănescu, pe care îl apreciez ca antrenor. Avem o stimă enormă pentru tatăl lui. Dar nu putem să minţim. Rezultatele sunt dezamăgitoare. Nu noi decidem soarta lui, dar nu evităm să spunem anumite lucruri”, a spus Florin Răducioiu.