Edi Iordănescu rămâne optimist, în ciuda unui nou eșec: „Naționala României a arătat că există viitor. Puteam să și câștigăm”

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.11.2022, 20:58
Edi Iordănescu rămâne optimist, în ciuda unui nou eșec: „Naționala României a arătat că există viitor. Puteam să și câștigăm”

Edi Iordănescu a avut un discurs pozitiv după înfrângerea naționalei României, 1-2, pe Cluj Arena, în fața Sloveniei, într-un meci amical. Selecționerul a apreciat că, în special în repriza secundă, jucătorii săi au arătat foarte multe lucruri bune, care îi dau încredere pentru viitor.

Edi Iordănescu, optimist după eșecul cu Slovenia: „A fost un test foarte bun pentru mine”

Edi Iordănescu a subliniat că România a ratat câteva ocazii mari, inclusiv două bare, în această partidă, jucată în compania unei echipe, în opinia sa, foarte puternice. Nu în ultimul rând, selecționerul a precizat că s-a confruntat din nou cu câteva absențe pentru acest meci, provocate de probleme medicale, dar și cu unele refuzuri în momentul în care a trimis convocările.

„Rezultatul nu a fost unul pozitiv, dar testul pentru mine a fost unul foarte bun. Mă bucur că am avut posibilitatea de a debuta 5 jucători împotriva unui adversar de calibru, care a venit în componență completă. Repriza întâi, am fost timorați, s-a văzut că ne căutăm, că nu avem chimie de joc. Am avut probleme în a face progresie și, cu toate astea, am avut prima mare ocazie, am avut o bară. Repriza a două, cred că cu toții am văzut altceva, alt curaj, altă stare de spirit, altă încredere.

Am dat multă amplitudine cu fundașii laterali, am împins, am creat multe ocazii de gol, puteam să obținem măcar un egal, dacă marcam până în minutul 80, puteam să și câștigăm. În repriza a doua am avut și o bară, deci două bare și 3-4 ocazii imense. Am spus că totuși e un test și trebuie să avem altă încredere, alt curaj, să ne asumăm lucruri. Partea tactică, mă bucur că au reușit să o pună în practică.

Nu a fost tipul de gazon care să ne reprezinte pe noi. Adversarul totuși o echipă mai puternică decât noi, mai masivă. Pentru noi era important să avem un gazon mai bun. Dacă ne uităm pe lot și pe context, dacă ne uităm că am avut un adversar care a venit complet… Rezultatul nu era important pentru mine, era important pentru moral. Echipa avea nevoie de încă un rezultat de moral, mai ales având mulți jucători tineri în componență.

„Nu ne-am asumat accidentările și refuzurile pe care le-am primit din străinătate”

Vom trage linie, vom analiza, ne vom uita la starea jucătorilor, încercăm să ne recuperăm. Un meci în deplasare (n.r. cu Republica Moldova, duminică), căutăm un rezultat bun și cred că îl vom găși. Naționala României a arătat că există viitor, trebuie doar curaj și încredere.

E un portar fantastic (n.r. Oblak), sunt mulți jucători care evoluează la echipe importante. Ne-am ales acest adversar și ne-am asumat o confruntare cu un adversar care să ne pună în dificultate. Ce nu ne-am asumat au fost accidentările și refuzurile pe care le-am primit din străinătate”, a spus Edi Iordănescu la Pro Arena, după meciul de la Cluj-Napoca.