Edi Iordănescu s-ar putea trezi cu o soluție neașteptată pentru atacul naționalei. Ce golgheter vrea înapoi în România

Robert Zanfir / 27.01.2022, 18:22
Edi Iordănescu s-ar putea trezi cu o soluție neașteptată pentru atacul naționalei. Ce golgheter vrea înapoi în România

Gabi Iancu nu joacă în Rusia. Fostul golgheter al Ligii 1 ia în calcul și revenirea în Liga 1. Ar putea fi o soluție pentru atacul naționalei, serios afectat de criza de formă pe care o traversează Florin Andone, Denis Alibec și George Pușcaș.

Gabi Iancu (27 de ani) vrea să își relanseze cariera. Fostul atacant al celor de la Viitorul a jucat doar 14 meciuri într-un an în Rusia. A marcat de două ori pentru Akhmat Grozny și își caută echipă unde să poată juca.

Edi Iordănescu s-ar putea trezi cu o soluție neașteptată pentru atacul naționalei. Ce golgheter vrea înapoi în România

Gabi Iancu este departe de forma din urmă cu doi ani, când a ajuns golgheterul Ligii 1, cu 18 goluri și 8 pase decisive. A plecat atunci în schimbul a 500 de mii de euro și a obținut din partea rușilor un salariu de aproape 600 de mii de euro. Acum, explică de ce nu prinde mai multe minute pentru Grozny:

„Nu știu, aștept să plec împrumut, cel mai probabil. Mai am doi ani și jumătate de contract. Nu vor să mă transfere decât pe aceeași sumă pe care au plătit-o celor de la Viitorul.

Și probabil că vom ajunge la un împrumut, pentru că nu joc. Sunt mai multe sisteme de joc, dar majoritatea sunt foarte defensive și nu joc pe postul mei.

Adică pot să mă adaptez la un alt post, dar nu total diferit. Mi se cer numai sarcini defensive, sa joc mijlocaș central. N-am jucat niciodată asta. Am încercat, dar nu merge”, a declarat Gabi Iancu pentru Digi Sport.

Gabi Iancu: „M-aș întoarce în Liga 1”

„Salariul e destul de mare și nu știu cât de mult vrea să suporte Akhmat din el. M-aș întoarce în Liga 1, la o echipă care are un proiect bun, situație financiară bună și o bază bună de antrenamente.

Până în vară, trebuie să joc, să adun minute, pentru că am avut un an în care am boxat mai mult și nu vreau să păcălesc fotbalul”, a precizat Iancu.

Denis Alibec, George Pușcaș și Florin Andone, puși la zid de Viorel Moldovan

Edi Iordănescu vine la națională într-o perioadă extrem de grea pentru fotbalul românesc. Boloni a declarat, în conferința de presă de miercuri, că România nu mai are jucători talentați.

Fost mare atacant al naționali, Viorel Moldovan spune că naționala nu mai are soluții nici în atac.

„Acum suntem o Românie cam anemică, asta e realitatea. Trebuie să ne vedem lungul nasului. Oricine venea selecționer avea o misiune foarte complicată.

Știm foarte bine nivelul fotbalului românesc, avem prea puțini jucători care evoluează în campionate puternice și să joace constant. Sper ca Edi Iordănescu să realizeze măcar o jumătate din performanțele realizate de tatăl său, ar fi ceva senzațional.

„Atacanții noștri sunt pe butuci”

Avem aceeași discuție când vorbim despre echipa națională, că n-avem un vârf. Toți atacanții noștri sunt pe butuci, la nivel de performanță. Știm foarte bine problemele unora dintre ei. Nu găsim un element care să fie constant, să marcheze măcar 15 goluri sezon de sezon.

Nu știu ce soluții vom găsi, pentru că toții atacanții sunt într-un regres. Andone n-a jucat, se ceartă cu antrenorul la Cadiz. Alibec a ajuns în Turcia, ce a făcut? Nimic, l-au dat împrumut la CFR, unde se ceartă cu antrenorul și nu-i convine absolut nimic. Acum se duce la Voluntari, bună performanță! De la un nivel foarte mare ajungi la FC Voluntari. Voluntari este o echipă bună de Liga 1, dar totuși…

„George Pușcaș, o mare dezamăgire”

Pușcaș are problemele lui, o mare dezamăgire, ținând cont de speranțele care s-au pus în el după acel Campionat European de tineret. Eu credeam foarte mult în potențialul lui. Nu știu ce atacanți vom găsi. Pleci, nu joci, te întorci, apoi mai încerci un transfer… ce-i asta? Trebuie să joace în mod constant în Spania, Anglia, Franța, Italia, Germania, acolo se dă ora exactă în fotbal. Noi îi împachetăm frumos, îi mai vindem o dată, și tot așa”, a spus Viorel Moldovan.

4 selecții are Gabi Iancu pentru echipa națională