Edi Iordănescu, un car de nervi. Le-a dat un ultimatum jucătorilor și le-a transmis cele mai dure cuvinte

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.03.2022, 09:46
Edi Iordănescu, un car de nervi. Le-a dat un ultimatum jucătorilor și le-a transmis cele mai dure cuvinte

Edi Iordănescu nu a fost deloc mulțumit, așa cum era firesc de altfel, după debutul nereușit pe banca echipei naționale. La interviul acordat la scurt timp după finalul meciului cu Grecia, selecționerul a subliniat că nu a fost deloc mulțumit de jocul arătat de „tricolori” în prima repriză. Iar la conferința de presă a fost mult mai dur.

Edi Iordănescu a încercat să atragă atenția asupra unei posibile lipse de implicare a jucătorilor săi în acest meci. El a anunțat în mod ferm că fotbaliștii care nu se vor dedica total echipei naționale, „se vor exclude singuri”.

Edi Iordănescu, ultimatum pentru jucători: „Din iunie nu se va mai întâmpla asta”

De asemenea, Edi a explicat faptul că a acceptat să convoace pentru dubla cu Grecia și Israel și jucători care au jucat mai puțin la echipele de club sau care aveau anumite probleme fizice. Însă doar pentru faptul că este vorba despre meciuri amicale. El a spus răspicat că acest lucru nu se va întâmpla și în iunie, când România va începe campania de Nations League.

În rest, Edi Iordănescu a explicat că știa de la început că va avea mult de muncă la națională. Însă s-a arătat optimist în ceea ce privește potențialul jucătorilor săi, în special a celor tineri.

Analizăm și vedem perspectiva. Nu pot fabrica jucători, nu-i pot scoate din joben. În momentul de față, ăștia sunt, mulți sunt tineri. Eu cred în potențialul lor, am știut unde vin, că sunt multe lucruri de pus la punct. E de muncă, dar sunt pregătit.

Mă rog la Dumnezeu ca jucătorii noștri să fie sănătoși și să joace cât mai mult la club pentru că sunt mulți dintre ei cu probleme și, dacă faceți o paralelă între noi și Grecia, nu stăm deloc bine.

Datoria mea e să cresc nivelul echipei, să iau deciziile corecte, să fiu extrem de obiectiv și să fiu activ, nu pasiv. Vă asigur că în viitor vom fi extrem de atenți la deciziile pentru selecție, iar cine nu va da totul pentru echipa națională, cu siguranță se va elimina singur.

Selecționerul a subliniat că este extrem de important ca fotbaliștii să joace la echipele de club

Vedem ce urmează, vom fi foarte atenți la parcursul jucătorilor. Dacă acum mi-am permis să întind o mână anumitor jucători, unii cu probleme, cu jocuri puține în picioare, care nu traversează perioade foarte bune, în iunie nu voi mai permite acest lux. E foarte important ca jucătorii să vină cu jocuri în picioare.

Jucătorii Greciei au intrat mult mai bine, cu mai multă agresivitate, cu alt ritm, cu alt tonus. Se vede când ai jocuri în picioare și când lipsesc. După aceste două meciuri vom trage linie și îmi doresc să fim foarte exacți, analitici și inspirați ca în iunie să aducem jucătorii care sunt cei mai aproape de ce ne trebuie”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă de după meci.

FOTO. Cum a trăit Edi Iordănescu debutul la echipa națională. Grecia s-a impus la limită, după un meci cu două reprize în antiteză