Edi Iordănescu va trebui să reconstruiască CFR Cluj din temelii! Doi fotbaliști importanți vor părăsi Gruia la finalul sezonului

Marian Cărăvan / 26.05.2021, 09:09
Edi Iordănescu va trebui să reconstruiască CFR Cluj din temelii! Doi fotbaliști importanți vor părăsi Gruia la finalul sezonului

Nici bine nu a sărbătorit al patrulea titlu consecutiv, că deja încep problemele pentru campioana României. Doi fotbaliști importanți vor părăsi gruparea din Gruia la finalul sezonului, ceea ce îl pune pe Edi Iordănescu în situația de a reconstrui echipa.

Edi Iordănescu va trebui să reconstruiască CFR Cluj din temelii!

CFR Cluj s-a încununat pentru al patrulea an la rând campioană a României. Dacă precedentele trei titluri au fost câștigate cu Dan Petrescu pe banca tehnică, cel de-al patrulea a fost adjudecat cu Edi Iordănescu antrenor. Tehnicianul campioanei a preluat din mers o echipă formată de predecesorul său și a scos-o la capăt. Și-a dus misiunea la îndeplinire, după un sezon în care CFR Cluj s-a duelat cu FCSB, echipă aflată foarte aproape de a opri hegemonia ardelenilor. De altfel, pentru prima oară de la implementarea sistemului cu play-off și play-out, FCSB a intrat în play-off de pe prima poziție a clasamentului.

CFR Cluj, cu Edi Iordănescu pe banca tehnică, a înclinat însă balanța în favoarea sa și și-a adjudecat titlul cu o etapă înaintea derby-ului cu FCSB. Așa se face că Gigi Becali a decis să-și trimită vedetele în vacanță și să abordeze finalul de campionat cu mulți juniori, precum și cu jucători care au prins puține minute în acest sezon. Iar derby-ul din ultima etapă a play-off-ului, dintre CFR și FCSB, nu a mai avut nicio miză. A contat doar pentru orgoliile celor două echipe. CFR Cluj a câștigat și această confruntare, cu 2-0, și a încheiat en fanfare sezonul 2020-2021, cu un avand de 9 puncte față de rivali. Însă după bucuria câștigării titlului, apar problemele la CFR. Echipa ar urma să fie reconstruită din temelii, după ce unii fotbaliști și-au anunțat intențiile de a pleca din Gruia.

Andrei Burca si-a anuntat intentia de a pleca din Gruia
Andrei Burca si-a anuntat intentia de a pleca din Gruia

Doi fotbaliști importanți vor părăsi Gruia la finalul sezonului

Campioana s-ar putea despărți de doi dintre fotbaliștii importanți din lot. După ce a câștigat un nou titlu cu CFR, Andrei Burcă ar putea pleca de la gruparea din Gruia. Fotbalistul își anunțase deja intenția de a pleca în această vară de la echipa ardeleană. Se va gândi însă la un eventual transfer după meciurile echipei naționale cu Georgia și Anglia, de săptămâna viitoare.

Vreau să mă bucur de această victorie, de acest campionat. Sărbătorim în această seară şi după voi lua decizia, cum voi crede că e cel mai bine pentru mine. Am spus deja ce-mi doresc, dar dacă rămân aici, nu e nicio problemă. Momentan, nu mă gândesc la transfer. Peste două zile o să plec la echipa naţională şi ştiu că avem două partide dificile, chiar dacă sunt amicale. Vrem să reparăm ruşinea din meciurile trecute”, a declarat Andrei Burcă, după ce a devenit din nou campion cu CFR.

Andrei Burcă, 28 de ani, s-a transferat la CFR de la FC Botoșani, pe 1 iulie 2019. Cotat la 2,5 milioane de euro, fotbalistul născut la Bacău mai are contract cu CFR până pe 30 iunie 2022.

Un alt fotbalist care ar putea pleca din Gruia este Iasmin Latovlevici, după ce fundașul stânga al ardelenilor nu a primit prea multe șanse în acest sezon.