Eduard Novak a comis-o din nou. Încă o gafă a Ministrului Sportului. A felicitat doar echipele de fotbal din Harghita și Covasna și a uitat de FC Voluntari

Moldoveanu Camelia 19.05.2022, 15:50
Eduard Novak a comis-o din nou. Încă o gafă a Ministrului Sportului. A felicitat doar echipele de fotbal din Harghita și Covasna și a uitat de FC Voluntari

Eduard Novak se declară mândru de fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, însă, aparent, nu și de cei din Voluntari. Ministrul Sportului bifează o nouă gafă de proporții.

FC Voluntari, uitată complet? Eduard Novak a felicitat doar echipele din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe

Chiar înainte de finalele din Cupa Elitelor U19 și Cupa României, Eduard Novak a postat un mesaj pe contul personal de Facebook. Ministrul Sportului a ținut să felicite echipele finaliste, însă le-a pomenit doar pe cele din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, omițând FC Voluntari.

Finala Cupei Elitelor U19 (Csikszereda – Sepsi OSK) se joacă joi, de la ora 15:30, iar finala Cupei României (OSK Sepsi – FC Voluntari) este în aceeași zi, însă de la ora 20:30.

Sunt foarte mândru de fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, pentru modul în care au demonstrat că seriozitatea și munca susținută reprezintă singura garanție a rezultatelor.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe joacă astăzi Finala Cupei României cu FC Voluntari, cu șanse mari la titlu, iar în deschiderea finalei de seniori vor juca Finala Cupei Elitelor U19 AFK Csikszereda și, din nou, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Un club pornit din visul a doi oameni, acum 11 ani, a reușit să obțină deja rezultate remarcabile în fotbal, ceea de dovedește că singurele lucruri care contează sunt managementul eficient și seriozitatea. Le doresc tuturor mult succes și îi felicit pentru aceste performanțe.

– Facebook @ Eduard Novak

De menționat ar fi faptul că Eduard Novak este reprezentantul partidului UDM, originar din Miercurea Ciuc. Populație de etnie maghiară din România: Harghita (85,2%), respectiv Covasna (73,7%).

„Te lasă fără cuvinte. Una ca asta n-am mai văzut!”. Moment penibil cu ministrul Sportului în prim-plan

Dan Bucura, renumit pentru cariera sa de jurnalist, l-a avut recent invitat în studio pe ministrul Sportului, Eduard Novak, iar acesta din urmă a fost protagonistul unui moment penibil.

În urmă cu doar câteva zile, Eduard Novak a sărit în apărarea jucătorilor din naționala de hochei a României, care au intonat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial din Slovenia.

Deși momentul amintit a fost unul extrem de controversat și aspru criticat la nivelul țării, ministrul Tineretului și Sportului a declarat, printre altele, că:

Acest cântec nu este împotriva României sau a comunităţii majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorităţii maghiare din care ei fac parte. Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, spunea Eduard Novak.

În acest context, jurnalistul Dan Bucura i-a cerut ministrului Tineretului să fredoneze imnul României. Doar că, în acel moment, spre stupefacția jurnalistului, Eduard Novak a început să zâmbească și atât.

O să încep eu, continuaţi dumneavoastră! „Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani”. Vă rog (să continuaţi – n. red.)…”, a început jurnalistul Dan Bucura.

Privind zâmbetul lui Eduard Novak, Dan Bucura a continuat: „Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soartă / La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani”, a mai adăugat jurnalistul, văzând că ministrul Sportului nu cunoaște versurile.

Dan Bucura a încărcat clipul cu momentul respectiv pe pagina sa de Facebook și l-a atacat pe Eduard Novak:

Aşa ceva te lasă fără cuvinte.. Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al Romaniei!”, a scris jurnalistul, în dreptul postării care a strâns sute de comentarii și mii de vizualizări.