Eduard Novak știe cum să dribleze legislația UE: „Nu au contracte de muncă”

Octavian Vasilescu 12.07.2022, 15:32
Eduard Novak știe cum să dribleze legislația UE: „Nu au contracte de muncă”

Ministrul Eduard Novak a acordat un interviu în presa maghiară, în care a explicat de ce va putea aplica ponderea de minimum 40% a sportivilor români la competiţiile interne.

Novak spune că sportivii din România sunt angajați pe baza unor contracte sportive, nu pe baza unor contracte de muncă. Prin această „portiță”, Novak spune că nu va încălca legislația Uniunii Europene.

Eduard Novak știe cum poate aplica ordinul controversat în România

Ministrul Sportului spune că acționează numai în interesul sportului românesc:

„În fotbal, proporția jucătorilor autohtoni e de 65%. Nu este o problemă atât de mare ca în volei, de exemplu. Oricum, e doar un regulament general. Pe baza lui, Federațiile trebuie să elaboreze regulamentele specifice fiecărui sport.

Sunt cluburi, mai ales la handbal, unde 90% din lot e format din străini. Ele trebuie să înțeleagă că nu e vorba doar de interesele lor, ci e vorba și despre interesele sportului românesc.

Există Federații care și-au dat seama deja de aceste lucruri și au modificat deja regulamentele, așa cum s-a întâmplat în baschet. Nu există pericolul să încălcăm legislația UE. Majoritatea au contracte sportive, nu contracte de muncă”, a transmis Novak, conform Nemzeti Sport.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, vrea să impună o pondere de cel puțin 40% a sportivilor români în întrecerile naționale. Dacă legea va intra în vigoare, în meciurile din Liga 1 vom vedea mereu câte cinci jucători români la fiecare echipă.

CITEȘTE ȘI Primele reacții din Liga 1 în legătură cu modificările pregătite Eduard Novak. „Important e să creăm condiții, că de legi suntem sătui. Toți factorii decizionali ar trebui să gândească un proiect pentru a ajuta sportul!”

Răzvan Burleanu a rupt tăcerea

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a ieșit în față și a vorbit despre inițiativa lui Novak:

„Ne vom revedea peste două săptămâni pentru a discuta cu toți partenerii implicați.

Avem nevoie de predictibilitate, nu se poate implementa o asemenea lege de pe o zi pe alta. Considerăm că avem nevoie de cel puțin un an, avem nevoie de o rescriere a textului pentru a nu avea probleme de discriminare pe naționalitate.

Textul actual nu este clar, nu se știe cui se aplică procentul. Dacă ne dorim rezultate la nivel național, nu aceasta e soluția. Este nevoie de investiții la nivelul infrastructurii și al centelor de copii și juniori”, a declarat Răzvan Burleanu, conform Sport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe