Egiptenii, decizie istorică în legătură cu Mohamed Salah. A fost introdus în programa școlară

Robert Zanfir / 27.10.2021, 21:29
Egiptenii, decizie istorică în legătură cu Mohamed Salah. A fost introdus în programa școlară

Egiptenii au luat o decizie greu de crezut chiar și pentru fanii cei mai înfocați ai lui Mohamed Salah. Africanul a ajuns să fie studiat în școli.

Mo Salah (29 de ani) a devenit jucătorul african cu cele mai multe goluri marcate în Premier League. El a ajuns la cifra 107, dintre care 105 pentru Liverpool și două pentru Chelsea. Totul după ultima victorie a lui Liverpool, 5-0 pe terenul rivalei Manchester United. Egipteanul a reușit trei goluri și a intrat în istorie.

Egiptenii, decizie istorică în legătură cu Mohamed Salah. A fost introdus în programa școlară

Starul lui Liverpool a devenit un zeu în rândul egiptenilor. Conform site-ului Alaraby, admirația pentru Salah este atât de mare încât viața atacantului a devenit obiect de studiu în școli.

Programa școlară prevede ore de studiu despre vedeta lui Jurgen Klopp, atât în clasele 1-4, cât și la gimnaziu. Copiii pot studia cum a ajuns atacantul cel mai bun marcator african din istoria campionatul englez, dar și despre actele de caritate pe care le face acesta.

Dorința lui Salah este de a ajuta pe alții, deoarece el dorește să le ofere tinerilor o șansă să reușească. Este un model de urmat pentru milioane de egipteni, care l-au supranumit ‘creatorul de fericire’
Fragment dintr-o lecție despre Mohamed Salah.

Recordurile stabilite de Mohamed Salah pe Old Trafford

Odată cu hat-trick-ul marcat pe Old Trafford, cu Manchester United, Mo Salah a devenit cel mai bun marcator african din istoria Premier League. Cu 107 goluri, el l-a depășit pe legendarul Didier Drogba.

Performanța lui Salah este cu atât mai remarcabilă cu cât el a marcat aceste goluri în numai 167 de meciuri, în timp ce Drogba a făcut-o în 254.

„Sunt fericit și atât pentru modul în care joc în acest moment, dar aș spune că va fi mereu doar o părere. Mereu a fost vorba de ambiția de a fi cel mai bun jucător din lume. N-am cum să mint. Este ceva ce mă determină să muncesc din greu și să încerc să arăt mereu cea mai bună versiune a mea.

În capul meu, sunt cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Încerc să îmi acord aceast tip de încredere în mintea mea. Nu contează că unii oameni sunt de acord cu tine, iar alții nu”, a spus Salah, care este unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur.

Potrivit unui clasament scăpat pe net de cei de la France Football, Mo Salah ar fi al patrulea în clasamentul pentru râvnitul trofeu din acest sezon. Lewandowski ar fi, în sfârșit, câștigător, iar polonezul ar fi urmat de Messi, Benzema și Mohamed Salah.