Ei sunt geniile din fotbal! Ce jucători s-au remarcat cu IQ-uri ”de Einstein” sau au studiat la NASA

Radu Bordei 21.01.2021, 16:42
Ei sunt geniile din fotbal! Ce jucători s-au remarcat cu IQ-uri ”de Einstein” sau au studiat la NASA

Ei sunt geniile din fotbal! Se știe că multă lume nu are o părere foarte bună despre capacitățile intelectuale ale fotbaliștilor. Ca sportivi de performanță, mulți dintre jucători nu au avut mult timp să studieze sau să citească multe cărți. Mai ales când vine vorba de fotbaliști de top, unde banii și faima aduc alte preocupări. De aceea există multă lume care ironizează fotbaliștii și îi prezintă într-o lumină proastă. Și există destule exemple care să le confirme teoriile.

Cu toate acestea, sunt și excepții

Ei sunt geniile din fotbal! Ce jucători s-au remarcat cu IQ-uri ”de Einstein”

Simon Mignolet a fost portarul lui Liverpool până la venirea lui Alisson. Dacă brazilianul este un goalkeeper mai bun și, cu el în echipă Liverpool a luat Liga Campionilor și Premier League, în schimb belgianul se laudă cu altceva. 5 limbi străine vorbite și o licență în Științe Politice îl recomandă pe actualul portar de la Brugges și pentru o altă carieră, după ce se va retrage.

Frank Lampard are parte de o viață grea pe banca lui Chelsea, în acest moment. Lumea așteaptă ca Roman Abramovitch să îl concedieze din cauza parcursului slab al echipei. Totuși, fostul mijlocaș al Angliei are toate calitățile să îndrepte situația. Pe când era jucător, Lampard a reușit un rezultat impresionant la la testul de IQ: 150. Practic, Lampard este aproape la egalitate cu Albert Einstein, care avea 160.

Mathieu Flamini, dreapta, este un om de afaceri de succes

Portarul de la NASA

Shaka Hislop a fost un portar bun pentru Premier League, chiar dacă nu a ajuns niciodată în top. West Ham, Newcastle sau Portsmouth sunt câteva din bornele carierei portarului. Iubirea pentru fotbal l-a îndepărtat de o carieră mai atractivă. Hislop a studiat în America, a luat o diplomă de Inginerie Mecanică și a făcut practica la NASA! Totuși dorința de a fi fotbalist a fost mai amre.

Miliardarul de la Arsenal

Mathieu Flamini a fost un mijlocaș bun, care a apărat tricourile unor echipe puternice. Fotbalistul trecut pe la Arsenal și AC Milan a cunoscut adevăratul succes după ce s-a retras, la 36 de ani. Alături de un prieten, francezul deține o companie chimică, lider mondial la producția de acid levulinic, o alternativă pentru produsele ce consumă petrol. Flamini nu a venit doar cu o investiție ci a fost implicat în toate deciziile și este unul din creierele companiei, cotată acum la 40 de miliarde de dolari.

Există și un fotbalist scriitor. Jucătorul celor de la Marseille are o diplomă în Economie, în Japonia. Dar are și două cărți scoase deja pe piață și japonezul lucrează deja la alta.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe