Eliminare neașteptată în fotbal. Nu execuți un penalty cum trebuie? Primești cartonaș

Olteanu Ștefan / 16.12.2021, 23:30

Bruno Petkovic (27 de ani), unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din lotul lui Dinamo Zagreb, s-a ales cu o eliminare total neașteptată în ultima etapă din Croația. În minutul 90, atacantul și-a asumat responsabilitatea de a executa o lovitură de la 11 metri. Însă, în urma execuției, s-a ales doar al doilea cartonaș galben și implicit cartonașul roșu.

Eliminare neașteptată în fotbal, la un duel din prima ligă a Croației

Runda cu numărul 4 din campionatul Croației a oferit iubitorilor de fotbal din întreaga lume șansa de a vedea o eliminare neașteptată.
S-a întâmplat în duelul dintre Istra 1961 și Dinamo Zagreb. În minutul 90, oaspeții au obținut o lovitură de la 11 metri și Bruno Petkovic, jucător evaluat la 12 milioane de euro de Transfermarkt, și-a asumat responsabilitatea de a executa.

Petkovic, care are peste 40 de meciuri jucate în Serie A din Italia, a vrut să îl păcălească pe portarul advers printr-un mod nepermis. El a încercat o „paradinha”, însă arbitrul a fost pe fază și l-a observat. „Paradinha” este un procedeu interzis de FIFA, în care fotbalistul se oprește fix înainte de a lovi mingea.
Jucătorii au permisiunea de a se opri în drumul spre minge, însă înainte de a o lovi, trebuie să mai facă minim un pas. Acest lucru nu s-a întâmplat la penalty-ul lui Petkovic și arbitrul a luat o decizie drastică: penalty anulat și cartonaș galben pentru jucător!
Partea și mai proastă a fost că Bruno Petkovic, care a intrat pe teren în minutul 74, mai avea un galben. În acest context, el a primit roșu și a fost nevoit să meargă la vestiare.

Faza penalty-ului:

Final de partidă incendiar

În minutul 90, când Bruno Petkovic a primit roșu, ambele formații aveau deja câte un jucător eliminat. În acest context, în ultimele minute din prelungiri s-a jucat 10 contra 9.
Dinamo Zagreb avea un avans fragil pe tabelă, mulțumită golului marcat de Gojak în minutul 10. Însă, din fericire pentru oaspeți, tot Dinamo Zagreb a fost echipa care a reușit să înscrie în prelungiri.
Ristovski a dat golul de 2-0 în minutul 90+8 și a adus trei puncte importante echipei sale. Dinamo Zagreb a ajuns la 37 de puncte în campionat și s-a apropiat la doar două puncte de liderul Osijek.

Bruno Petkovic, fotbalistul sancționat pentru executarea penalty-ului, are 21 de meciuri în naționala Croației, pentru care a marcat și 6 goluri.
De-a lungul carierei a jucat peste 100 de meciuri în Italia, la echipe precum Catania, Varese, Reggiana, Entella, Trapani, Bologna sau Verona.

Confesiunile lui Mino Raiola, cel mai de succes impresar din fotbalul mondial. „Sunt gras și scund. Dar merg la război pentru jucătorii mei”.