Emil Grădinescu, atac dezlănțuit la adresa CSA Steaua în timpul meciului FCSB – Farul: „Legea asta dă sportul românesc înapoi cu 30 de ani”

Alex Matei 18.04.2023, 12:45
Emil Grădinescu, atac dezlănțuit la adresa CSA Steaua în timpul meciului FCSB – Farul: „Legea asta dă sportul românesc înapoi cu 30 de ani”

Emil Grădinescu, comentatorul de la Orange Sport, a pornit un veritabil război personal contra Stelei. În accepțiunea jurnalistului, echipa deținută de Armată nu ar trebui să joace pe prima scenă a fotbalului românesc, iar noile modificări propuse de Vasile Dâncu în Legea Sportului, ar încălca normele europene.

Emil Grădinescu continuă atacurile la adresa Stelei. „Nicăieri nu se mai vede așa ceva”

Reputatul comentator s-a remarcat, în ultima perioadă, pentru atacurile acide la adresa clubului armatei și a încercărilor de promovare. Grădinescu a menționat în mai multe rânduri că, în viziunea lui, FCSB este adevărata Steaua. Promovarea unui club departamental ar contrazice regulile sportului profesionist, cel puți așa consideră comentatorul. Acesta s-a exprimat și în timpul partidei dintre FCSB și Farul.

Echipe bune, frumoase, construite din fonduri private, așa cum trebuie să fie toate echipele profesioniste. Fondurile de stat să meargă la baza piramidei, la infrastructură, la copii și juniori. În cu totul altă direcție decât cea propusă în modificările din legea sportului. Nicăieri în UE nu există echipe departamentale, nicăieri sportul profesionist nu este acaparat de echipe ale ministerelor, ale armatei, poliției, jandarmeriei sau pompierilor. Dacă trec de parlament aceste propuneri legislative ar da sportul românesc în urmă cu 30 de ani, e explicat Grădinescu, la microfonul Orange Sport

Daniel Iftodi nu vede cu ochi buni ceea ce se întâmplă la Steaua și Dinamo

La 55 de ani, fostul mijlocaș se poate lăuda că a jucat la cele mai importante echipe din fotbalul românesc. Dar Iftodi nu vede cu ochi buni derby-ul de marți seară. Acesta nu mai are strălucirea vremurilor când cele două mari rivale se luptau pentru titlu.

În Liga a 2-a nu pot să spun că este un derby. Derby era când era în Liga 1. Nu cred că e vreuna favorită. Poate să câștige oricine, a declarat Iftodi, pentru GSP.

Acesta este dezamăgit de starea în care au ajuns principalele forțe din fotbalul românesc, în special Steaua. Disputa cu FCSB a împărțit toți steliștii în două tabere.

Situația la FCSB este cum este, la CSA este cum este. Eu îmi doresc să fie o singură Dinamo, o singură Steaua. Sunt echipele care au cei mai mulți suporteri. Mai sunt și Rapid, Craiova. Nu-mi doresc să fie 2-3 echipe. Îmi doresc din tot sufletul să fie o singură echipă. Numai la noi se poate întâmpla asta. Nu am văzut în altă parte să fie 3 de Milan, 3 de Inter, 3 de Real Madrid. Numai la noi se poate întâmpla asta, a punctat Iftodi

Urmăriți Playsport.ro și pe