Emil Săndoi, pe urmele lui Mirel Rădoi. Unde se va pregăti România U21 pentru EURO 2023

Cosmin Olteanu 24.05.2023, 16:36
Emil Săndoi, pe urmele lui Mirel Rădoi. Unde se va pregăti România U21 pentru EURO 2023

Emil Săndoi, selecționerul naționalei U21, o ia pe urmele lui Mirel Rădoi. Naționala de tineret a României urmeză să se pregătească în Italia pentru EURO 2023.

EURO 2023, care va avea startul pe 21 iunie, va fi găzduit de țara noastră și Georgia.

Emil Săndoi, pe urmele lui Mirel Rădoi. Unde se va pregăti România U21 pentru EURO 2023

FRF a anunțat, printr-un comunicat oficial, că „tricolorii mici” urmeză să se reunească pe 2 iunie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, urmând ca, pe 5 iunie, să plece în Italia, în stațiunea montană Bagno di Romagna, pentru un stagiu de pregătire de șapte zile.

Interesant de menționat este faptul că elevii lui Emil Săndoi se vor antrena în acceași locație unde Mirel Rădoi a pregătit calificarea istorică în semifinalele EURO U21 2019 din Italia.

România U21 face parte din Grupa B, alături de Spania, Ucraina și Croația.

„Tricolorii mici” vor debuta, la EURO 2023, miercuri, 21 iunie, de la ora 21:45, împotriva reprezentativei Spaniei, pe stadionul „Steaua”.

Programul grupei B:

 • Miercuri, 21 iunie
  19:00 Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București)
  21:45 România – Spania (Stadionul Ghencea, București)
 • Sâmbătă, 24 iunie
  19:00 România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București)
  21:45 Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)
 • Marți, 27 iunie
  21:45 Croația – România (Stadionul Ghencea, București)
  21:45 Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București)

Emil Săndoi: „Avem un obiectiv clar”

Emil Săndoi a declarat faptul că își dorește ca România U21 să treacă de faza grupelor, chiar dacă este conștient de faptul că va întâlni adversari de calibru.

„Vă dați seama că am urmărit permanent evoluția jucătorilor care sunt susceptibili de a fi convocați. Eu cred că suntem pe un drum bun, chiar dacă mai avem o etapă din acest campionat, în care lucrurile sunt clare. Doar acolo pe la cupele europene mai sunt discuții, dar vor mai fi barajele după aceea. În perioada asta am urmărit toți jucătorii, facem calcule, sunt jucători care au drept de joc la tineret, poate unii vor fi convocați la echipa mare, așteptăm și noi. Vom anunța lotul în funcție de ceea ce se întâmplă acolo. Suntem în plin efort de finalizare a pregătirilor și după vor urma pregătirile propriu zise. Un stagiu de pregătire, avem 2 săptămâni la dispoziție până la începerea turneului final.

O să anunțăm lotul după ce va anunța echipa mare, pentru că are prioritate de fiecare dată. Vom punce accent pe jucătorii care joacă mult la cluburile lor, pentru că altfel e foarte greu ca într-o perioadă foarte, forte scurtă să-i aducem la un nivel de formă potrivită în care și ei să dea randament maxim. N-aș vrea să dau nume în momentul de față pentru că nu am stabilit, mai așteptăm acceptul unor cluburi din Europa, pentru că această acțiune nu e pe dată UEFA. Surprinzător, mi-am pus multe semne de întrebare pentru că jocurile din calificări sunt pe date UEFA, deci cluburile sunt obligate să le dea drumul jucătorilor, iar turneul final nu e dată UEFA. Eu cred că nu vor fi porbleme cu jucătorii din țară, sunt convins că va fi înțelegere, de fiecare dată a fost colaborare bună.

Știți că eu am spus de fiecare dată că e o mare responsabilitate pentru noi având în vedere ultimele rezultate pe care le-a făcut echipa de tineret. Din punctul ăsta de vedere avem un obiectiv clar să trecem de grupe, e primul nostru obiectiv. Încă o dată, nu e o grupă ușoară în niciun caz pentru că deja cunoaștem adversarii pe care îi întâlnim, sunt mulți jucători din campionate puternice, la echipe de club foarte bune, dar eu cred că și noi avem potențial bun în momentul de față și cred că putem să ne batem de la egal la egal cu marea majoritate a echipelor care sunt calificate sau cel puțin așa sper”, a declarat Emil Săndoi, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmăriți Playsport.ro și pe