Emil Săndoi, trist după decizia lui Andrei Coubis. Fotbalistul lui AC Milan a refuzat naționala României și va juca pentru Italia.

George Drafta 18.03.2023, 16:51
Emil Săndoi, trist după decizia lui Andrei Coubis. Fotbalistul lui AC Milan a refuzat naționala României și va juca pentru Italia.

Selecţionerul naţionalei de tineret a primit o veste proastă după ce unul dintre jucătorii convocaţi pentru meciurile amicale împotriva Portugaliei şi Germaniei a anunţat că nu va mai veni la lot.

Emil Săndoi consideră că oficialii FRF au încercat toate metodele posibile pentru a-l păstra pe Andrei Coubiş in circuitul naţionalei României. Dar pe de altă parte, tehnicianul de 58 de ani nu a fost luat prin surprindere de decizia fundaşului care evoluează la echipa Primavera a lui AC Milan.

Andrei Coubiş
Andrei Coubiş

„Ca să fiu sincer, eu îmi puneam semne de întrebare în privința lui Andrei Coubiș. Am mai vorbit și recent la telefon, însă era destul de reticent. Am făcut toate demersurile să fie chemat la naționala României U21! I-am trimis mesaj pentru convocare și acum, ce puteam să mai facem?

A fost opțiunea jucătorului.„Noi am fost în contact cu el! Chiar eu am mers în toamnă să-l văd la un meci școală cu echipa mare a lui Milan, am vorbit cu cu Andrei, cu directorul sportiv. Alegerea lui a fost însă să joace pentru Italia”, a fost declaraţia lui Emil Săndoi, pentru ProSport.

A trecut deja în tabăra cealaltă

Nici nu şi-a luat bine adio de la reprezentativa României că Andrei Coubiş a ajuns deja în lotul Squadrei Azzurra. El se află deja în cantonamentul selecţionatei U20 a peninsularilor. Care va întâlni Norvegia şi Germania în Elite League.

Coubiş a prins foaia de joc la un meci al primei echipe a lui Milan în luna octombrie, în Champions League
Coubiş a prins foaia de joc la un meci al primei echipe a lui Milan în luna octombrie, în Champions League

Federaţia Italiană de Fotbal a salutat deja alegerea făcută de fotbalistul care debutase pentru echipa de tineret a României în septembrie 2022. A fost de altfel singura sa selecţie pentru formaţia U21 a ţării noastre, într-un meci împotriva Olandei. El strânsese de asemenea 9 prezenţe pentru naţionala U19.

„Prima convocare la echipa națională pentru Andrei Coubiș, fundașul lui Milan”, a fost anunţul Federației Italiane de Fotbal, pe siteul oficial după ce numele său s-a regăsit pe lista selecţionerului Paolo Nicolato.

Îi merge bine şi la echipa de club

Coubiş este un moment bun al carierei. Alături de coechipierii ei de la AC Milan U19 a reuşit o calificare în semifinalele UEFA Youth League. AC Milan s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Atletico Madrid. În penultimul act al competiţiei, milanezii se vor duela cu Hajduk Split.

Urmăriți Playsport.ro și pe