Emma Răducanu chiar a fost adoptată de români. Sute de mesaje primite de campioana US Open după ce a vorbit în română

Moldoveanu Camelia / 27.10.2021, 09:53
Emma Răducanu chiar a fost adoptată de români. Sute de mesaje primite de campioana US Open după ce a vorbit în română

Românii au bombardat-o pe Emma Răducanu cu sute de mesaje după ce ea a postat pe Instagram câteva cuvinte în limba română. Câștigătoarea US Open a fost adoptată de țara în care s-a născut tatăl ei.  Britanica a cucerit-o până și pe viitoarea ei adversară.

Emma Răducanu „România, te iubesc”

Câștigătoarea US Open a învins-o pe Polona Hercog, scor 4-6, 7-5, 6-1, în runda inaugurală a turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250). La sfârșitul primului meci din competiția dotată cu premii în valoare de 235.238 de dolari, Emma Răducanu a postat un mesaj pe Instagram.

Sunt foarte fericită să înregistrez prima mea victorie WTA”, a scris Emma, în limba engleză și a continuat cu un mesaj în română.

Mulțumesc mult și România, te iubesc!”, a scris campioana US Open 2021.

Românii au adoptat-o repede pe sportiva britanică cu origini românești și i-au transmis în comentarii foarte multe cuvinte frumoase:

Copil frumos și ambițios, și România te iubește”,

Pe români i-ai cucerit cu iubirea ta”,

Emma, mereu vei fi acasă în România. Și noi te iubim”,

Bine ai venit acasă”, au fost o parte dintre mesajele primite de Emma Răducanu pe Instagram.

„Încercăm puțin în română”

La finalul partidei câștigate, Emma Răducanu a acordat un interviu presei din România. Cu toate că întrebările i-au fost adresate în limba engleză, britanica a insistat să răspundă în română. Decizia a fost aplaudată de toată lumea prezentă și a cucerit inimile oamenilor din fața televizoarelor.

Vreau să încercăm puțin în română și, dacă nu mai pot, schimb în engleză. Azi a fost un meci foarte dificil. Ea a fost foarte tare, eu cred că n-am jucat așa bine, dar am câștigat și am așa multă bucurie acum! Vreau să mulțumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat. Mie îmi place foarte mult România, cred că sunt acasă aici.

Emma Răducanu a vorbit și despre ce înseamnă pentru ea să joace pentru prima oară în România chiar în prezența tatălui său.

Am înțeles tot ce ai spus, dar nu-mi găsesc cuvintele. Înseamnă foarte mult să joc în țara tatălui meu.

Am amintiri foarte frumoase din țară și mă bucur foarte mult că am ocazia să ajung aici. Vă mulțumesc foarte mult pentru susținerea de azi și de săptămâna asta.

Mulțumesc și vreau să zic că acum mi-e un pic rușine să vorbesc în română, dar dacă stau aici un pic pot să fiu mai bună”, a spus Emma Răducanu

Emma Răducanu o să se lupte cu Ana Bodgan

După ce au trecut cu bine de primul meci de la Transylvania Open, Emma Răducanu și Ana Bogdan urmează să se confrunte în optimile acestei competiții. Este pentru prima dată când cele două se întâlnesc pe teren. Ana Bogdan a fost cucerită de adversara sa.

Am întâlnit-o ieri pe Emma şi am schimbat câteva vorbe, au fost despre Formula 1, nu despre tenis, pentru că suntem fane amândouă şi am avut acest subiect de discuţii. Pentru mine va fi o onoare să joc împotriva ei.

Este o campioană tânără, frumoasă, deşteaptă şi foarte simpatică. Cred că am învăţat de la ea când am urmărit meciurile la US Open, avea o anumită energie, şi energia ei de copil, inocentă, nu am mai întâlnit-o la alte jucătoare. Adică toate suntem acolo, concentrate, focusate, să luptăm, să ne dăm viaţa pe teren, însă ea o făcea în alt mod, cu zâmbetul pe buze, cu altă atitudine.

Mi-a plăcut foarte mult, am admirat şi apreciat zâmbetul ei şi mi-aş dori să fim cât mai multe aşa, cu zâmbetul pe buze în timpul meciurilor”, a spus Ana Bogdan, pentru News.ro.

Inquam Photos / Melinda Nagy