Emma Răducanu, concluzii la finalul primului ei turneu în România: “E dezamăgitor!” Promisiune pentru fanii din țara noastră

Giosanu Catinca / 30.10.2021, 00:07
Emma Răducanu, concluzii la finalul primului ei turneu în România: “E dezamăgitor!” Promisiune pentru fanii din țara noastră

Emma Răducanu (23 WTA) a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 6-1, de Marta Kostyuk. Simona Halep se aștepta ca faimoasa campioană de la Flushing Meadows să treacă cu ușurință de ucraineanca clasată pe locul 55 WTA. Lucrurile au stat însă cu totul și cu totul altfel. Tânăra de 19 ani i-a năruit visul britanicei, care își dorea să joace cu cea pe care o idolatrizează.

Dezamăgire mare, după eliminarea Emmei Răducanu de la Cluj

Emma Răducanu a fost eliminată în sferturile de finală de la Transylvania Open (Cluj-Napoca) de Marta Kostyuk, scor 2-6, 1-6. Sportiva de origine română nu a avut nicio șansă în fața blondinei.

Jucătoarea lăudată de Simona Halep a comis o mulțime de erori neforțate și a fost condusă pe toată durata meciului de Kostyuk.

Adversara a jucat foarte bine şi pot spune că eu nu meritam să câştig azi. Am încercat să dau mai mult, dar azi am fost destul de letargică pe teren. A fost un meci greu pentru mine. Marta a fost concentrată… eu nu am fost 100% din punct de vedere fizic. M-am simţit obosită pe teren azi, însă sunt şi astfel de zile. Nu am fost surprinsă de numărul mare de greşeli neforţate şi de duble greşeli. După cum am spus, m-am simţit obosită. Ştiam de dimineaţă, de la antrenament… dar am vrut să intru pe teren şi să dau tot ce am mai bun. Însă azi nu a ieşit aşa cum mi-am dorit, din păcate. Este dezamăgitor să ai astfel de zile, dar trebuie să merg înainte, să şterg totul cu buretele.”, a spus Emma Răducanu, la finalul jocului.

”Speranța Emmei Răducanu de a-și întâlni idolul a fost năruită”

La scurt timp după meciul cu Marta Kostyuk, jurnaliștii din Marea Britanie au scris că Simona Halep și Emma Răducanu nu vor avea ocazia să se întâlnească pentru prima dată în circuitul WTA. Fostul lider mondial s-a calificat în semifinale, unde o va întâlni pe Marta Kostyuk.

Speranța Emmei Răducanu de a-și întâlni idolul Simona Halep la Transylvania Open a fost năruită de Marta Kostyuk în sferturile de finală. Campioana în vârstă de 18 ani de la US Open a fost învinsă clar, 2-6, 1-6, de tânăra sa oponentă din Ucraina.”, a scris BBC.

Răducanu nu a fost capabilă să ofere vreun răspuns la loviturile puternice ale adversarei din Ucraina.”, au concluzionat cei de la Daily Mail.

Cine este Marta Kostyuk

Marta e una dintre divele sexy ale circuitului WTA, ea obișnuind să pozeze în ipostaze provocatoare pe contul de socializare.

Kostyuk a recunoscut că a avut emoții în timpul meciului cu Emma Răducanu.

Sincer, nu știu cum am câștigat primul game, a fost 15-40. Cred că de acolo a început totul, am avut încredere și am simțit că nu voi pierde meciul. După aceea, prin game-ul cinci, mi-am dat seama cum trebuie să joc împotriva ei.

Poate că tactica a fost bună doar astăzi, dar m-a ajutat. Au fost condiții rapide de joc, nu prea am reușit să-i citesc jocul, am încercat să returnez cât mai multe mingi.”, a declarat Marta Kostyuk, după victoria cu britanica de 18 ani.

Partida dintre Simona Halep și Marta Kostyuk va avea loc sâmbătă, în jurul orei 17:00.