Emma Răducanu, Crăciun de poveste, cu produse tradiționale românești. Cine îi duce din România cozonaci și vișinată

Bădulescu Silvian / 01.12.2021, 10:35
Emma Răducanu, Crăciun de poveste, cu produse tradiționale românești. Cine îi duce din România cozonaci și vișinată

Emma Răducanu și Gabriela Ruse au devenit prietene foarte apropiate, iar cele două au susținut un meci demonstrativ la Londra.

Emma Răducanu, sărbători în stil românesc

Cele două jucătoare care fac parte din top 100 WTA s-au antrenat împreună pentru Transylvania Open. Ambele, însă, au pierdut înainte de faza semifinalelor. Totuși, s-a legat o prietenie foarte puternică între ele. Astfel, acestea au disputat la Royal Albert Hall un meci demonstrativ pentru publicul londonez. „Amicalul” s-a încheiat cu victoria britanicei în două seturi.

Înaintea de plecarea la Londra, Gabriela Ruse declara că în bagajul ei se regăseau produse românești destinate Emmei, precum cozonac, țuică sau vișinată.

Odată revenită în țară, Gabriela a precizat jurnaliștilor că „bucatele românești” pentru Emma nu se opresc aici. Aceasta i-a mai făcut cadou britanicei și alte produse culinare specifice țării noastre, iar, preferatul Emmei pare a fi salamul de Sibiu. Răducanu a „gustat” pentru prima oară la Cluj și pare că este înnebunită după el.

Pregătiri înainte de Australian Open

Emma Răducanu și Gabriela Ruse au stabilit că urmează să se întâlnească la Dubai pentru a începe o sesiune de antrenament comună. Cele două vor să se pregătească pentru turneul de la Australian Open, această pregătire fiind de altfel și „încâlzirea” pentru ceea ce înseamnă turneul de la Antipozi.

Gabriela Ruse a început deja antrenamentele, odată întoarsă de la Londra. Ea se va pregăti zilnic, până în apropierea Crăciunului, când va pleca spre Australia, via Dubai.

Aceasta a fost învinsă în două seturi (6-3, 7-6) de către Emma, la Royal Albert Hall. Pentru britanică, „amicalul” din Londra a reprezentat prima partidă disputată în Marea Britanie după ce a câștigat trofeul de la US Open. De altfel, ultima reprezentare pe tărâm britanic a fost la Wimbledon, atunci când Emma a fost eliminată în cadrul optimilor de finală ale competiției.

Ascensiunea acesteia în tenis, dar și în afara terenului s-au produs odată cu câștigarea US Open, ediția 2021. În vârstă de doar 18 ani atunci, ea a venit tocmai din calificări și s-a impus. A realizat un record, fiind prima jucătoare venită din calificări, care se impune la acest turneu. Mai mult, ea nu a pierdut niciun set pe durata întregului turneu.

Ulterior acestui triumf, ea a dezamăgit în turneele următoare. La Transylvania Open s-a oprit doar în faza sferturilor de finală, pe când la Indian Wells sau Linz Open, aceasta s-a „împotmolit” în primele tururi, fără a realiza mare lucru. Australian Open va fi primul turneu disputat de ea în 2022.