Emma Răducanu o avertizează pe Simona Halep și anunță că este pregătită să câștige titlul la Wimbledon

Olteanu Ștefan / 26.06.2022, 13:05
Emma Răducanu o avertizează pe Simona Halep și anunță că este pregătită să câștige titlul la Wimbledon

În ciuda problemelor fizice pe care le-a avut în ultimele săptămâni, Emma Răducanu (19 ani – 11 WTA) susține că este 100% pregătită să câștige titlul la Wimbledon și astfel o avertizează indirect și pe Simona Halep (30 de ani – 18 WTA). La ediția de anul trecut a turneului All England Club, sportiva cu origini românești și-a început ascensiunea uluitoare în carieră și a ajuns până în optimi.

„Sunt pregătită și nerăbdătoare să intru pe teren!”. Emma Răducanu o avertizează pe Simona Halep și anunță că este gata să câștige titlul la Wimbledon

A mai rămas o singură zi până la debutul Wimbledon 2022, iar Emma Răducanu, sportiva de doar 19 ani în care britanicii își pun toate speranțele pentru un triumf, anunță că este pregătită să câștige titlul și o avertizează pe Simona Halep.

Ultima participare a Simonei la All England Club, în 2019, s-a încheiat cu ridicarea trofeului deasupra capului. Ulterior, în 2020, turneul a fost anulat din cauza pandemiei, iar în 2021 Halep nu a putut participa din cauza unei accidentări.

Astfel, Simona Halep revine la Wimbledon după doi ani de absență și speră să facă o figură frumoasă. Însă, traseul româncei nu a va fi deloc unul ușor și va avea parte de o adversară incomodă încă din primul tur.

Revenind la Emma Răducanu, ea a pus pe jar toată Marea Britanie în ultimele săptămâni, din cauza unei accidentări. În primul și singurul meci pe iarbă din acest sezon, pe 7 iunie, la WTA Nottingham, Emma Răducanu s-a retras în primul set, după doar 7 game-uri. Ea a acuzat o accidentare și ulterior nu a mai participat la niciun turneu. Astfel, prezența ei la Wimbledon era pusă sub semnul întrebării, sau cel puțin forma în care se va prezenta.

Pentru a face lumină, Emma Răducanu a ținut să îi asigure pe fani că e 100% pregătită să joace la al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Abia aștept să mă întorc aici, la Wimbledon. Este cel mai special loc pentru a juca tenis. Un loc care mă inspiră și mă motivează foarte mult. Cu siguranță, aștept cu nerăbdare să pășesc pe teren luni. Sunt pregătită! Mi-am revenit 100% după Nottingham, am avut două săptămâni libere”, a spus Răducanu, potrivit The Sun.

Va fi a doua ei participare la Wimbledon. Anul trecut a făcut o figură frumoasă

În 2021, Emma Răducanu a apărut de nicăieri și a șocat toată planeta la Wimbledon. După câteva turnee de ITF, ea s-a prezentat la All England Club într-o formă de excepție și a atins faza optimilor de finală. În turul 3, victimă i-a căzut chiar o jucătoare din România, Sorana Cîrstea. După parcursul de la Wimbledon, Emma Răducanu a câștigat US Open 2021 fără să cedeze vreun set și a ajuns o stea internațională.

La Wimbledon 2022, Răducanu vrea să facă o nouă figură frumoasă. În ciuda faptului că vineri a părăsit antrenamentul de după-amiază, Emma a ținut să asigure pe toată lumea că nu are probleme fizice:

Am luat această măsură pentru că mă antrenasem deja dimineața. Împreună cu staff-ul am stabilit că e cea mai bună decizie, pentru a fi cât mai proaspătă la startul turneului. Am avut o săptămână de pregătire bună. La început am avut dubii că nu voi putea să joc. Dar totul a decurs foarte bine și acum sunt 100% motivată. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare turneul.

În acest moment sunt în formă, sunt gata de start, de abia aștept. Asta e tot.

Este doar a doua prezență a mea la Wimbledon și încă descopăr multe noutăți. Este un sentiment cu adevărat special aici. Simt aceeași emoție și în acest an, sinceră să fiu. Pentru că pur și simplu simt că Wimbledon mă face specială. O să joc precum un copil îndrăgostit de tenis”, a mai adăugat Emma.

În primul tur la Wimbledon, Emma Răducanu se va lupta cu Alison Van Uytvanck (28 de ani – 46 WTA).

Primele două românce care intră la Wimbledon. Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au aflat programul.