Enes Sali: „Vreau să câștig Balonul de Aur și Liga Campionilor”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 14.09.2021, 16:33
Enes Sali: „Vreau să câștig Balonul de Aur și Liga Campionilor”

Enes Sali este numele care se află în acest moment pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal din România. Mijlocașul ofensiv în vârstă de numai 15 ani al celor de la Farul a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1.

El a marcat ultimul gol în meciul pe care echipa sa l-a câștigat cu scorul de 5-0 în fața celor de la Academica Clinceni în etapa a opta a Ligii 1. Mai mult, reușita sa a venit la capătul unei faze în care a driblat mai mulți adversari și și-a arătat astfel tehnica deosebită.

Enes Sali a dezvăluit că își dorește să obțină în cariera de fotbalist

Se pare că Enes Sali stă foarte bine și în ceea ce privește mentalitatea. Și poate că performanța sa de senzație poate fi explicată de acest aspect. La numai 15 ani, fotbalistul născut la Toronto și-a fixat deja obiective extrem de îndrăznețe.

El a oferit un interviu pentru canalul de YouTube al Farului în care a explicat, printre altele că își propune nici mai mult nici mai puțin decât câștigarea trofeului UEFA Champions League, dar și a „Balonului de Aur”.

De asemenea, Sali a spus și că a se aștepta că va marca în meciul cu cei de la Clinceni. Dar și că aportul fanilor a contat foarte mult pentru această reușită.

Ieri a fost o experienţă foarte frumoasă când am intrat pe teren… m-au susţinut şi suporterii aşa că am intrat cu curaj. Ştiam că o să dau gol. Mie îmi place cel mai mult să driblez şi mă bucur că am reuşit să dau gol în această manieră.

Colegii m-au felicitat după meci în vestiar, m-am simţit foarte bine. Peste 5-10 ani mă văd într-un campionat foarte puternic, jucând la un nivel foarte mare. Marile mele visuri sunt să câştig Champions League şi un trofeu cu echipa naţională, iar la nivel individual să câştig Balonul de Aur”, a spus Enes Sali.

„Domnului Hagi îi dedic acest gol”

Totodată, Enes Sali a ținut să îi mulțumească lui Gică Hagi pentru șansa de a evolua în Liga 1. El chiar i-a dedicat „Regelui” primul său gol pentru echipa mare a Farului, dar și familiei sale.

Îi mulţumesc domnului Hagi pentru tot ce mi-a oferit. Mi-a dat această şansă să debutez în acest campionat la echipa mare şi îi mulţumesc. Domnului Hagi îi dedic acest gol, precum şi familiei mele. Acum simt că am mai multă încredere în mine, dar ştiu că trebuie să uit golul ăsta. A trecut, nu mai contează, de acum trebuie să muncesc în continuare şi să dau alte goluri”, a mai spus fotbalistul de 15 ani sursei citate.