Englezii se pregătesc de sărbătoare! Londra este paralizată. Mii de oameni au împânzit străzile metropolei și așteaptă marea finală

Gabriel-Alexandru Ioniță / 11.07.2021, 19:59

Englezii se pregătesc de sărbătoare! Londra este paralizată. Mii de oameni au împânzit străzile metropolei și așteaptă marea finală cu Italia care se joacă duminică de la ora 22:oo pe Wembley și este transmisă Live Text pe www.playsport.ro. Englezii joacă prima finală la un turneu major după o pauză de 55 de ani.

În 1966, de asemenea pe Wembley, Anglia învingea cu 4-2 Germania de Vest și câștiga Cupa Mondială, primul și singurul trofeu important din istoria naționalei „Three Lions”. Acum, Anglia are din nou șansa să câștige un trofeu. Sub comanda lui Gareth Southgate, englezii au făcut un turneu final foarte solid. Iar fanii simt că într-adevăr echipa lor are șanse reale de a câștiga competiția.

Englezii se pregătesc de sărbătoare! Londra este paralizată. Mii de oameni au împânzit străzile metropolei și așteaptă marea finală

Iar acest lucru s-a putut vedea din plin pe străzile din Londra în ziua marii finale. Fanii englezi au luat cu asalt zona stadionului Wembley cu ore bune înainte de începerea meciului. Jucătorii lui Southgate vor avea parte de o susținere fabuloasă contra Italiei.

Peste 60.000 de fani vor fi prezenți pe cel mai mare stadion al țării, iar aceștia vor fi aproape exclusiv englezi. Asta pentru că Regatul Unit a impus reguli extrem de drastice în ceea ce privește intrarea în Marea Britanie dinspre Europa continentală.

Gareth Southgate i-a rugat pe suporteri să respecte imnul Italiei

De-a lungul EURO 2020 fanii englezi s-au făcut remarcați în mod negativ la aproape toate meciurile. Anglia a jucat cinci din cele șase meciuri de până acum pe teren propriu. Iar fanii au huiduit toate imnurile echipelor adverse. Mai ales pe cel al rivalilor din Scoția. Gareth Southgate le-a transmis fanilor la conferința de presă de dinaintea meciului că prin acest gest îi pot ambiționa și mai mult pe adversari.

Este important ca suporterii noștri să fie respectuoși față de adversara noastră. Știu că atunci când jucăm în deplasare, iar suporterii celorlalte echipe huiduiesc imnul nostru, probabil, acest lucru ne inspiră și mai mult.

Putem intimida cealaltă echipă cu huiduieli în timpul meciului, dar este diferit în timpul imnului”, a spus Gareth Southgate.

Roberto Mancini se teme de forța fizică a jucătorilor englezi

De asemenea, și selecționerul Italiei a susținut conferința de presă premergătoare marii finale. Mancini a subliniat forța fizică superioară a jucătorilor englezi, însă crede că fotbaliștii săi au valoarea necesară pentru a compensa această diferență prin alte mijloace, în special tehnice.

Anglia este puternică. Are jucători foarte puternici, inclusiv pe banca de rezerve. Însă şi noi, dacă am ajuns până aici, avem calitate. Dar este clar, din punct de vedere fizic, sunt mai puternici decât noi. Fotbalul se joacă însă cu mingea pe teren și sper ca noi să ne descurcăm mai bine. Uneori, cei mai mici sunt cei care câştigă, s-a mai întâmplat asta în trecut.

Sper ca la final, suporterii noștri să fie cei care se bucură. În timpul meciului trebuie să ne gândim la altceva, să ne facem jocul și să ne apărăm bine. Există multă pasiune pentru fotbal în Anglia, la fel ca și în Italia. Va fi un meci mare, pe un stadion plin, este un lucru minunat pentru amatorii de fotbal”, a declarat și Roberto Mancini.