„Enrique Iglesias al Anei Prodan” a dat lovitura carierei! A preluat o formație din Spania și este gata de debut

Mihai Cheles / 21.04.2021, 14:32
„Enrique Iglesias al Anei Prodan” a dat lovitura carierei! A preluat o formație din Spania și este gata de debut

„Enrique Iglesias al Anei Prodan” a dat lovitura carierei! A preluat o formație din liga secundă spaniolă și are ca obiectiv salvarea echipei de la retrogradare.

„Enrique Iglesias al Anei Prodan” a dat lovitura carierei! A preluat o formație din Spania și este gata de debut

Fostul antrenor al celor de la FC Hermannstadt, ibericul Ruben Albes (36 de ani) este noul antrenorul al formației de ligă secundă spaniolă Club Deportivo Lugo. În acest moment, Lugo este pe locul 20 din 22 în al doilea eșalon spaniol. Situația clubului nu este deloc una bună, fiind pe loc retrogradabil, cu 13 meciuri consecutive fără victorie. Ruben Albes are misiunea o salva pe Lugo la finalul acestui sezon. Nu este un lucru greu de realizat, ținând cont că distanța până la primul loc salvator este de doar două puncte. Lugo are 35 de puncte, iar Alcorcon 38.

Ruben Albes a fost ales în detrimentul altor doi antrenori: Ricardo Caruso și Milinko Pantic. Doi tehnicieni mai experimentați decât Albes. Cu toate acestea, conducerea celor de la Lugo pare să mizeze pe Albes și în viitor, în eventualitatea în care clubul va retrograda în liga a treia.

Ruben Albes a condus, deja, primul antrenament la Lugo. Luni, acesta a efectuat testul PCR obligatoriu, iar marți a putut conduce prima ședință de antrenament. A fost un prim contact cu jucătorii, înaintea derby-ului de la Ponferradina, de sâmbătă. La Ponferradina evoluează fundașul român Alexandru Pașcanu, sub formă de împrumut de la CFR Cluj

La doar 36 de ani, antrenorul din Vigo va fi cel mai tânăr tehnician din LaLiga2. Sub 40 de ani, mai sunt Andoni Iraola (38 de ani) de la Rayo Vallecano și Jose Alberto Lopez (38 de ani) de la Mirandes. Decanul de vârstă este Juan Antonio Anquela (63 de ani) de la Alcorcon.

Pentru Ruben Albes, provocarea de la Lugo este cea mai importantă a carierei, de până acum. Acesta a mai antrenat eșalonele trei și patru ale fotbalului Spaniol și România.

„Enrique Iglesias al Anei Prodan” a dat lovitura carierei! A preluat o formație din Spania și este gata de debut

Valeriu Răchită: „Eu n-am văzut antrenor desfăcut la cămașă până la buric”

Ruben Albes a preluat-o pe Hermannstadt pe 19 iunie 2020, fiind demis șase luni mai târziu, după 26 de meciuri: opt victorii, opt egaluri și 10 înfrângeri. Golaveraj 35-42. Nu s-a evidențiat cu nimic sportiv în Liga 1, ci mai degrabă cu outfit-urile afișate. Mult prea elegant, pentru o ligă atât de „noroioasă”. Cea care l-a adus în România este Anamaria Prodan, cea care finanța clubul sibian, la momentul respectiv.

La primul meci în Liga 1, în înfrângerea cu Viitorul Constanța, scor 1-4, Ruben Albes a fost asemănat de fostul internațional Valeriu Răchită cu celebrul cântăreț de muzică latino, Enrique Iglesias.

M-am gândit că, fiind aproape de mare, a venit pe la un club de acolo. Parcă l-am văzut pe Enrique Iglesias în videoclipul Bailando, desfăcut la cămașă așa. O imagine incredibilă, nu am mai văzut așa ceva.

M-am uitat la Premier League, la nemți, italieni, dar n-am văzut niciodată un antrenor desfăcut la cămașă până la buric. Eu cred că nu înțelege ce se întâmplă cu fotbalul românesc, cred că a venit în vizită pe aici. Măcar Miriuță era de-al nostru, era neaoș, a declarat Răchită, pentru ProX.