Erling Haaland va avea un salariu uriaș la Manchester City. Doar De Buryne câștigă mai bine

Bordei Radu / 27.05.2022, 09:45
Erling Haaland va avea un salariu uriaș la Manchester City. Doar De Buryne câștigă mai bine

Erling Haaland este ultima piesă care lipsea în angrenajul lui Pep Guardiola, în lupta pentru cucerirea Ligii Campionilor. Cel puțin așa speră fanii campioanei Angliei. Manchesater City s-a descurcat în ultimele două sezoane fără un atacant de careu veritabil. Acum l-au transferat pe unul din cei mai buni din lume.

Erling Haaland, salariu pe măsură la Manchester City. Cu ce sumă l-a convins Pep Guardiola să semneze cu „cetățenii”

Atacantul de 21 de ani a afost atras de proiectul sportiv, dar și de posibilitatea de a lucra cu un tehnician precum Pep Guardiola. Sub comanda acestuia, golgheterul norvegian speră să treacă la un nivel și mai mare. Mai ales că va beneficia de susținerea unor mijlocași de clasă, precum Bernardo Silva sau Kevin de Bruyne. Aceștia îl vor ajuta să marcheze și mai multe goluri.

A ajutat mult și oferta financiară a clubului. Practic, Haaland va fi unul din cei mai bine plătiți fotbaliști din Premier League. Acesta va avea un salariu săptămânal de 375.000 de lire sterline (439.000 de euro). Este o sumă colosală, doar Kevin de Bruyne îl depășește. Belgianul cîștigă 400.000 de lire pe săptămână. De Bruyne este, însă, un fotbalist crucial pentru englezi.

Haaland nu este singurul atacant de valoare adus de campioana Angliei, pentru a întări lotul lui Guardiola.

Julian Alvarez a reușit o performanță unică, în Argentina

Campioana Angliei a investit 23 de milioane, în iarnă, pentru cea mai mare speranță a fotbalului argentinian. Julian Alvarez nu va veni de la River Plate să fie simplă rezervă. La 22 de ani, acesta reprezintă unul din cele mai promițătoare produse sud-americane, din ultimii ani. Atacantul celor de la River Plate a impresionat cu evoluțiile sale, de aceea managerul spaniol a insistat pentru aducerea lui. Iar ultima ispravă, din Copa Libertadores, justifică efortul financiar făcut.

Julian a reuşit o performanţă uriaşă şi a înscris şase goluri într-un meci pentru River Plate. S-a întâmplat în victoria, 6-1, contra celor de la Alianza Lima, în Copa Libertadores.  Este primul jucător care înscrie şase goluri, într-un meci oficial, pentru „Los Millonarios”. Iar din toamnă, acesta ar putea forma o pereche letală cu Erling Haaland.

Pep Guardiola a reușit să o transforme pe City într-o echipă care domină campionatul în Anglia. Cetățenii au 4 titluri, în ultimele 5 sezoane, însă marele vis interzis rămâne Liga Campionilor. Cu Haaland în atac, managerul spaniol speră să poată aduce, în sfârșit, trofeul care îi scapă de 5 ani de zile, principalul obiectiv pentru care a fost adus.