”Este exclus în România. Nu există o educație”. Ilie Dumitrescu nu mai iartă pe nimeni. De ce a abandonat ideea de a deveni antrenor

Alex Matei 09.06.2023, 09:06
”Este exclus în România. Nu există o educație”. Ilie Dumitrescu nu mai iartă pe nimeni. De ce a abandonat ideea de a deveni antrenor

Ilie Dumitrescu (54 de ani) este poate cel mai celebru analist sportiv din România. Practică această meserie de mai bine de 10 ani și se simte foarte bine.

Fostul component al Generației de Aur și-a dorit, după ce s-a retras din fotbal, să se facă antrenor, dar a avut parte de experiențe care l-au marcat și care l-au împins spre alte decizii.

De ce a luat Ilie Dumitrescu decizia de a se retrage din antrenorat

Acum, Ilie Dumitrescu a decis să spună lucrurilor pe nume și să nu mai menajeze pe nimeni. El a spus că din cauza patronilor care guvernează fotbalul românesc a ajuns să fie analist TV.

Dar, fostul antrenor al Stelei nu este ipocrit. A recunoscut că-i place foarte mult ce face și nici nu se mai gândește la o reconversie profesională.

”Este foarte greu să-ți pui ideile în practică în campionatul nostru. Nu există o educație a celor care investesc în fotbal, adică a patronilor.
Este clar că vrei să ai un proiect pe termen mediu și lung, pentru că nu poți să ajungi la un obiectiv peste noapte.

Ai nevoie de timp, dar acest lucru este exclus în România.

Și atunci, ca să rămân ancorat în fotbal, am ales asta. Este viața mea, pentru că acolo îmi pot pune în practică toate cunoștințele mele despre fotbal”, a spus Ilie Dumitrescu la ”Crăciun tot anul”.

Ilie Dumitrescu, la un pas de a fi devenit manager la UTA

Fostul fotbalist, care a vorbit și despre femeile din viața sa, a fost la un pas, totuși, de o reconversie profesională, atunci când a fost aproape de a deveni manager la UTA.

”Sunt un analist imparțial, spun ce văd, am prieteni în fotbal, dar realitatea din teren nu poate fi schimbată de o relație de prietenie. Și dacă mereu ești imparțial, oamenii observă și atunci prietenia rămâne.

Eu sunt foarte bun prieten cu familia Apreutese, cu Loredana și cu Simion. El a vrut să intre în fotbal în orașul său natal, la Arad. Nu s-a ajuns la o înțelegere cu cei de la UTA.

Apoi a mai fost povestea cu Gigi Becali, care a anunțat că vrea să vândă FCSB-ul iar el s-a arătat interesat. Dar, mai apoi, Gigi s-a răzgândit”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe