„Eu dau m***, nu dau explicații”. Mesaj incredibil afișat pe un perete din Federația Română de Handbal. Reacția președintelui Din

Bogdan Solomon 23.03.2023, 20:18
„Eu dau m***, nu dau explicații”. Mesaj incredibil afișat pe un perete din Federația Română de Handbal. Reacția președintelui Din

Nu se mai termină scandalurile în handbalul românesc. Un mesaj obscen a fost afișat chiar în sediul Federației, spre indignarea președintelui Constantin Din, care a oferit și o primă reacție pe marginea subiectului.

Mesaj suburban afișat pe un perete din Federația Română de Handbal

Enervată la culme după ce colegii de la contabilitate i-au cerut explicații cu privire la anumite documente, soția fostului handbalist Alin Șania – care lucrează ca secretară la FRH –  a răspuns într-un mod suburban. „Eu dau m***, nu dau explicații”, a scris aceasta pe hârtia agățată pe un perete din Federație. Mesajul este preluat din melodia „Lacrimi de ceară” a trupei Paraziții.

În loc să-l dea jos, un alt angajat al forului condus de Constantin Din a preferat să continue dialogul în aceeași notă. „Dar de luat?”, a scris pe biletul respectiv, iar răspunsul Monei Șania nu s-a lăsat nici el așteptat: „Doar de la soț!”.

Ulterior, președintele FRH a vorbit despre scandal, menționând că a dat jos personal mesajul obscen de pe perete și a declanșat o anchetă internă, urmând să ia măsuri împotriva celor implicați. L-a deranjat, în schimb, faptul că incidentul a luat amploare.

„Chiar eu am fost cel care a dat jos acel mesaj, imediat cum l-am văzut. Ce pot să vă spun este că am declanșat imediat o anchetă internă și rămâne de văzut ce se va întâmpla. Am văzut și eu ce amploare a luat acest caz. Vreau să sublinez faptul că ar trebui să scoateți în evidență și lucrurile pozitive care se întâmplă în handbal, în sport”, a declarat Constantin Din pentru prosport.ro.

Cum a ajuns Mona Șania de la Federația de Baschet la FRH

Mona Șania-Nicolaescu, pe numele său complet, a ocupat postul de antrenor coordonator la naționala masculină de baschet 3×3 a României, după care a făcut parte din echipa cu care Constantin Din a reușit să câștige alegerile pentru șefia Federației Române de Handdal, unde lucrează în prezent, ca secretară.

Soția fostului handbalist Alin Șania a fost membră a Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), candidând pe listele acestuia pentru funcția de primar al comunei Găneasa. Se întâmpla în vara lui 2021, ca mai apoi să-și prezinte demisia, deranjată de fuziunea cu USR. Acum ocupă și poziția de președinte al AJH Ilfov, preluată chiar de la Din.

Alin Șania are în palmares mai multe titluri de campion al României și echipe precum CS Dinamo, CSA Steaua, Dunărea Călărași, Al Wasl Dubai sau MT Melsungen. S-a retras în vara lui 2020, de la HC Buzău.

Urmăriți Playsport.ro și pe