EXCLUSIV. A blocat sau nu Nicolae Badea construcția noului stadion Dinamo? Răspunsul dat chiar de către omul de afaceri. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.02.2023, 23:15
EXCLUSIV. A blocat sau nu Nicolae Badea construcția noului stadion Dinamo? Răspunsul dat chiar de către omul de afaceri. VIDEO

Nicolae Badea a fost acuzat în ultimii ani de fanii lui Dinamo că ar fi blocat în mod intenționat, prin AFC Dinamo, societate care deține echipa aflată în prezent în Liga 4, construcția noului stadion din Ștefan cel Mare. Într-o intervenție telefonică la emisiunea „Dinamo 7/9”, omul de afaceri și-a prezentat poziția față de acest subiect.

Nicolae Badea dă vina pe Ministerul de Interne pentru neînceperea construcției noului stadion Dinamo

În primul rând, el a explicat că nu avea niciun interes în a face astfel de demersuri. De asemenea, Nicolae Badea a arătat cu degetul către conducerea din urmă cu câțiva ani a Ministerului de Interne, cel care deține, prin CS Dinamo, amplasamentul arenei. Proprietarul Computer Land a spus că s-a pierdut foarte mult timp în zadar cu ideea de a construi un nou stadion pe locul actualului velodrom. Și, ca să își justifice practic această decizie, responsabilii din Minister ar fi încercat să dea vina pe AFC Dinamo pentru stagnarea proiectului.

„Din punct de vedere legal, FC Dinamo (n.r. AFC Dinamo, societatea care deține echipa din Liga 4) s-a asociat cu Ministerul de Interne prin Clubul Sportiv Dinamo ca urmare a unor Hotărâri de Guvern. O Hotărâre dată de fostul premier Mugur Isărescu și o hotărâre de clarificare dată de Guvernul Adrian Năstase. Aceste Hotărâri de Guvern au fost puse în practică. Ele au produs efecte. Ca urmare, o încetare a contractului de asociere nu îndeplinea condițiile legale. Există aici opinia Ministerului de Justiție privind acest aspect.

Practic, FC Dinamo nu s-a opus construirii noului stadion pe amplasamentul actualului stadion. După cum știți, au fost destul de multe comunicări publice ale conducerii Ministerului, nu ale lui CS Dinamo, respectiv ale doamnei ministru de la acea vreme, în care au invocat faptul că FC Dinamo se opune construirii noului stadion.

„A existat un acord scris exprimat de către FC Dinamo”

Vreau să va spun încă o dată un lucru pe care l-am mai spus. A existat un acord scris, exprimat de către FC Dinamo, atât în atenția conducerii Ministerului, cât și a Companiei Naționale de Investiții, în care angajamentul a fost ferm, legat de acordul de construcție a stadionului, legat de neinițierea niciunui demers juridic prin care locația să fie transferată fără riscuri juridice către Compania Națională de Investiții, pentru a începe noul stadion.

Faptul că la nivelul Ministerului s-a ieșit timp de doi ani de zile, s-a rogodit, iertați termenul, cu fostul velodrom, după care s-a revenit pe actualul amplasament al stadionului, este o bâlbă administrativă a conducerii Ministerului de atunci. Sigur, care s-a suprapus și cu niște escamotări de realitate, să le numim deocamdată numai așa. Și cu o inducere continuă în mass-media că FC Dinamo se opune.

La vremea aceea, am comunicat la rândul nostru de nu știu câte ori faptul că nu FC Dinamo se opune. Nu are niciun motiv FC Dinamo să se opună. Nu are niciun dinamovist niciun motiv să se opună unei noi arene. Asta e valabil pentru cei care, în loc să își pună mintea la contribuție, își umflă mușchii administrativi”, a spus Nicolae Badea la emisiunea „Dinamo 7/9”.

Urmăriți Playsport.ro și pe