RTZ & Partners SPRL, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, încearcă, în continuare și cu disperare, să evite depunctarea din parte Federației Române de Fotbal.
PlaySport.ro a informat, printr-o serie de articole în exclusivitate, care este stadiul reorganizării economice prin care trece, pentru a doua oară de la înființare (2005), societatea care administrează clubul de fotbal Dinamo.
O cumpănă în acest traseu sinuos în care legile economice se împletesc, de multe ori nefericit, cu regulamentele sportive, o reprezintă amenințarea certă cu depunctarea ce bântuie echipa condusă de Mircea Rednic.
Astfel, conform „Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2020”- aplicabil pentru sezonul 2021 -2022, respectiv „Regulamentului privind procedurile monitorizare financiară și de luare a deciziilor de sancționare a cluburilor licențiate de Liga 1”- aplicabil pentru sezonul 2021-2022, dacă o formație aflată în insolvență nu are „Planul de reorganizare” aprobat până la sfârșitul lunii noiembrie, aceasta va fi depunctată. În cazul lui Dinamo este vorba de pierderea a 9 puncte.
La data publicării acestui articol, pe teren, „câinii” au strâns 7 puncte.
Din păcate pentru dinamoviști, situația s-a complicat după ce cinci creditori au contestat tabelul preliminar al creanțelor întocmit, la începutul lunii septembrie, de administratorul judiciar. Creditorii în cauză s-au adresat Tribunalului București și au primit termen pentru judecarea speței pentru 15 noiembrie. În luptă cu amenințarea comisiilor FRF, cei de RTZ încearcă, prin toate căile, să treacă „Planul de reorganizare” până la 30 noiembrie.
Primul pas a fost o solicitare de urgentare a contestațiilor celor 5 creditori, apoi o solicitare de definitivare provizorie a tabelului preliminar al creanțelor. Fără succes, instanța nu a acceptat „variantele” înaintate de RTZ.
Din câte se pare, a fost vorba de o strategie greșit aleasă – sau mai bine spus, o procedură nefericită- din cauză că administratorul judiciar nu a înaintat solicitarea unde trebuie, a ales să o depună direct la dosarul de insolvență, când ar fi trebuit să se orienteze în fiecare dintre cele cinci dosare de contestație.
PlaySport.ro a aflat noi date legate de acest subiect. Astfel, „la cald”, reprezentanții RTZ au aplicat un alt plan.
Din informațiile pe care le-am obținut, în ciuda contestațiilor și termenului dat de instanță pentru judecarea lor (15 noiembrie), administratorul judiciar a întocmit „Planul de reorganizare” și, pe data de 19 octombrie l-a transmis, conform procedurii, către registratura Tribunalului București – Secția VII-a Civilă și Oficiului Național al Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București.
În aceste condiții, luna noiembrie devine crucială pentru Dinamo. Mai întâi, ziua de 8 noiembrie este foarte importantă, asta deoarece, conform înștiințării RTZ către toți participanții la insolvența SC Dinamo 1948 SA publicată în Buletinul Procedurilor de Insolvență, la această dată, începând cu ora 9, la sediul administratorului judiciar va avea loc ședința Adunării Generale a Creditorilor- SC Dinamo 1948 SA, prin care se va vota aprobarea „Planului de reorganizare” conceput și propus de RTZ.
„Ziua – Z” la Dinamo este 15 noiembrie, când, la Tribunalul București se vor judeca, pe rând, contestațiile celor cinci creditori formulate împotriva tabelului preliminar al creanțelor și eventuala definitivare a tabelului, apoi validarea de către judecătorul sindic pentru votul pe „Planul de Reorganizare” propus de RTZ și votat de Adunarea Generală a Creditorilor (în ședința din 8 noiembrie).
O altă variantă poate surveni dacă judecătorul sindic aprobă contestațiile celor 5 creditori. În acest caz, în funcție de votul Adunării Generale a Creditorilor din data de 8 noiembrie, se poate face o rectificare a „Planului de reorganizare” pe categoria „creditori negarantați”.
Dacă toți acești pași vor fi trecuți cu succes, iar „Planul de reorganizare” va fi validat de judecătorul sindic la data de 15 noiembrie, Dinamo evită depunctarea, sancțiune care, dacă ar fi pronunțată, ar mai putea suferi o singură cale de atac, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.