EXCLUSIV. Aceasta este ultima ofertă primită de Dorin Șerdean pentru a vinde acțiunile. 400.000 euro, termeni și condiții, detalii incendiare de la negocieri. Firma înființată în 2022 care vrea să preia Dinamo!

Cătălin Mureșanu 09.02.2023, 16:50
EXCLUSIV. Aceasta este ultima ofertă primită de Dorin Șerdean pentru a vinde acțiunile. 400.000 euro, termeni și condiții, detalii incendiare de la negocieri. Firma înființată în 2022 care vrea să preia Dinamo!
  • „Îl rog pe domnul Șerdean să fie conștient de nevoia stringentă de bani existentă și să ia decizia înțeleaptă. Noi avem acum investitori serioși, care au făcut audit în ultimele 3 luni”;
  • „Am lucrat la un plan de afaceri pentru următorii 4 ani. Sunt în legătură permanentă cu mine și cu domnul Zăvăleanu. Au intenția de a scoate clubul din insolvență într-un timp foarte scurt”;
  • „Pentru că această investiție să fie posibilă, domnul Șerdean trebuie să vină la discuții. Are o ofertă pe masă, nu o propunere să cedeze gratis acele acțiuni”.

Într-un interviu pentru DigiSport, Vlad Iacob a spus că există o nouă ofertă pe care administratorul Lotus, acționar majoritar SC Dinamo1948 SA, cu o cotă socială de 72,8 %, „o are pe masă”.

PlaySport.ro a aflat detalii în exclusivitate în legătură cu această nouă propunere care, acceptată de Dorin Șerdean -despre care Vlad Iacob a trasat că „trebuie să vină la discuții”- , ar putea schimba cursul istoriei SC Dinamo 1948 SA.

IDEE. PlaySport.ro a publicat, la finalul anului trecut, un amplu articol în legătură cu negocierile pe care Dorin Șerdean le-a purtat cu oamenii de afaceri din „grupul One”, discuții asimilate prin familia Iacob.

Ideea prezentată în rândurile de mai sus este foarte importantă. Din informațiile noastre, noua ofertă pentru Dorin Șerdean cuprinde, în spatele cortinei, afaceriști din „grupul One”, care ar fi rămas interesați de acest proiect, alături de alți oameni preocupați de investiția în SC Dinamo 1948 SA, însă care, cel puțin pentru moment, preferă discreția.

Negociază Vlad Iacob, își asumă Andrei Nicolescu și Andrei Voicu, investesc alții

Și încă un element înainte de a intra pe fondul ofertei. În cadrul articolului, care este susținut pe probe concludente verficate de reporterul PlaySport.ro, apar două nume pe care site-ul nostru le-a prezentat, anul trecut și la începutul lui 2023, drept parte din nogocierile pentru vânzarea lui Dinamo. Este vorba de avocatul Andrei Nicolescu, acționar în cadrul Academia Rapid, respectiv Eugen Voicu, șeful Certinvest.

Andrei Nicolescu este cel care a creditat, în August 2022, SC Dinamo 1948 SA, cu 15.000 euro, respectiv 415.000 lei, sume împrumutate care apar, conform unor surse, chiar și în ultimul „Raport de Activitate” prezentat de administratorul judiciar, la termenul din 6 Februarie, în fața judecătorului sindic.

Eugen Voicu este șeful Certinvest, societatea de administrare a investițiilor care este implicată în vânzarea lui Dinamo, prezentată, în presa de specialitate, drept „cea mai mare societate de acest fel din țara noastră”.

Mai mult, la Certinvest a avut loc vestita întâlnire „cu posibilii investitori”, pe care a pomenit-o Vlad Iacob, administratorul special al SC Dinamo 1948 SA, la coferința de presă susținută la Radio Dinamo 1948 în data de 7 Ianuarie 2023, în care Răzvan Zăvăleanu (șeful RTZ& Partners SPRL, respectiv Elias Bucurică, președintele Asociației Peluza Cătălin Hîldan), au fost acuzați că ar fi întârziat mai bine de o oră.

EXCLUSIV. Apare în peisaj Red & White Management 2022 SRL

Și, de acum, cu tot tabloul prezentat, intrăm în firul informațiilor colectate de PlaySport.ro.

Red & White Management 2022 SRL este firma care își dorește să achiziționeze acțiunile SC Dinamo 1948 SA de la Dorin Șerdean! Cine este Red & White? O societatea cu răspundere limitată înființată în 2022 care, conform documentării noastre, are sediul social pe Calea Buzești nr. 75-77. La această adresă este și sediul Certinvest!

Și aici intervin și Eugen Voicu, respectiv Andrei Nicolescu. Primul ar fi președintele Consiliului de Administrație Red & White Management 2022 SRL, al doilea ar avea postura de membru în Consiliul de Adminsitrație.

Ofertă de 400.000 euro… cu termene și condiții

Și acum oferta! Pentru a cumpăra pachetul deținut de Lotus, „Red&White” oferă, conform informațiilor noastre, 400.000 euro, bani segmentați în termeni și condiții.

Începem cu condițiile…

Oferta ar fi stipulată, în prima tranșă a plății, de condiția unui „nou plan de reorganizare” care ar urma să fie propus și votat de Adunarea Generală a Creditorilor până la data de 15 Martie 2023. Altfel, fără un nou plan propus și votat de Adunarea Generală a Creditorilor SC Dinamo 1948 SA, oferta devine nulă. În declarația lui Vlad Iacob de la Digi, punctată în princepsul acestui articol, administratorul special spune că, cităm: „Sunt în legătură cu mine (n.r. posibilii investitori) permanentă și domnul Zăvăleanu”. În acest în sens, din acest detaliu se naște o ipoteză foarte importantă pentru dinamoviști care, cu siguranță, trebuie investigată. Anume: există posibilitatea construcției unui nou plan, în paralel, după ce administratorul judiciar a formulat apel în legătură cu respingerea de către judecătorul sindic, în luna Decembrie, a „Planului modificat cu prelungirea perioadei de implementare”?

Și trecem la termeni…

Red&White a înaintat o ofertă de 400.000 euro. În tranșe, la fel cum s-a întâmplat cu oferta din partea „One” pe care Dorin Șerdean a semnat-o, în data de 30 Septembrie, mult „prea târziu” față de răbdarea ofertantului, în felul următor:

*O tranșă de 100.000 euro în funcție de propunerea și votarea unui nou plan de către Adunarea Generală a Creditorilor;
*50.000 euro în șase luni de la semnarea contractului;
*50.000 euro la un an de la semnarea contractului;
*50.000 euro la calificarea lui Dinamo în Play-off-ul Superliga (Liga 1);
*50.000 euro dacă Dinamo câștigă Cupa României;
*100.000 euro dacă Dinamo câștigă Superliga;

Dorin Șerdean: „Sunt chestiuni, condiționări, care nu îmi exprimă încredere”

Contactat telefonic, Dorin Șerdean a confirmat existența ofertei din partea „Red&White” și și-a expus nemulțumirea legată de lipsa garanției de două milioane de euro, sumă solicitată în numele lui Dinamo și prezentă în oferta prezentată, în August 2022 în oferta celor de la One.

„Sunt chestiuni, condiționări, care nu îmi exprimă încredere. Implicarea RTZ sub decizia Adunării Generale a Creditorilor. Firma creată în 2022, pe care o văd în imposibilitate de a prezenta o garanție, așa cum s-a întâmplat data trecută, în oferta One, în valoare de două milioane euro pe în contul lui Dinamo. Mai departe nu vreau să comentez pe marginea acestei oferte, nici sumele prezentate, nici alte aspecte”.

Administratorul special SC Dinamo 1948 SA, Vlad Iacob, nu a vrut să comenteze pe marginea acestui subiect.

Urmăriți Playsport.ro și pe