EXCLUSIV. UPDATE // Administratorul judiciar al lui Hermannstadt: „Nu eu am solicitat începerea procedurii de faliment. E o confuzie”

Justin Gafiuc Cătălin Mureșanu 15.09.2022, 12:42
EXCLUSIV. UPDATE //  Administratorul judiciar al lui Hermannstadt: „Nu eu am solicitat începerea procedurii de faliment. E o confuzie”

UPDATE

Administratorul judiciar al lui Hermannstadt, Marcu Maniu, spune că nu el este cel care a solicitat deschiderea procedurii de faliment la Tribunalul Sibiu și admite că formularea de pe portalul juridic este una confuză. El afirmă că solicitarea a venit din partea avocatului fostului jucător al clubului, Ousmane Viera, și dinspre Dinamo.

”Viera reclamă o datorie de 27.000 de euro, dar e vorba despre o restanță dinaintea intrării în insolvență. Iar Dinamo solicită 10.000 de euro de pe urma portarului Plamen Iliev. Din punctul meu de vedere, niciuna dintre solicitări nu are sorți de izbândă. Și, chiar dacă ar avea, achităm sumele respective și, oricum, n-ajungem la faliment. Nu se poate întâmpla asta de pe o zi pe alta și în niciun caz în urma cererilor de acum”, subliniază Maniu.

Acesta mai punctează că ”solicitarea de schimbare a administratorului judiciar, care este și ea pe rol, e din partea ANAF. În procedurile în derulare, există o altă societate care a propus un onorariu mai mic și de aici s-a deschis și această temă. Numai că fiscul nu poate să decidă singur, fiind minoritar la masa credală, ci este în sarcina Adunării Generale a Creditorilor să adopte o decizie”.

”Nu neg că situația e una delicată la Hermannstadt, datoriile sunt undeva în jurul sumei de 5 milioane de euro, dar a discuta despre faliment acum e o exagerare”, încheie Maniu.

Știre inițială

Acoperite pentru moment prin plata parțială a unor datorii care ardeau, problemele de la Hermannstadt ajung, până la urmă, într-un punct extrem de critic. Administratorul judiciar al clubului a depus la Tribunalul Sibiu cererea de intrare în faliment!
Compania de insolvență care gestionează dosarul grupării se numește Ideal Insolv, prin Marcu Maniu. În septembrie 2021, când clubul a intrat în procedura de insolvență, strânsese datorii de circa 5 milioane de euro.

Termene rapide: 5 octombrie și 7 decembrie

Conform datelor de pe portalul Tribunalului, oficialii clubului au depus deja o cerere de înlocuire a administratorului judiciar și de modificare a planului de reorganizare pentru a încerca să mai tragă de timp, iar echipa să nu ajungă în situația de colaps la jumătatea campionatului.

Judecătorul Sindic a dispus deschiderea unui nou dosar, cel pentru faliment, cu termen pe 7 decembrie. Iar solicitarea de schimbare a administratorului judiciar va fi soluționată rapid, termen 5 octombrie!

Între timp, Hermannstadt merge excepțional în Liga 1, în ciuda gravelor probleme administrative. Ardelenii sunt pe locul 3 după 9 meciuri și ar putea avansa chiar în fotoliul de lider dacă ar învinge pe CFR în meciul amânat din cauza prezenței campioanei în Conference League.

”Nu ne garantează nimeni că n-o luăm de la capăt în două luni”

Recent, intuind că situația clubului alunecă pe o pantă periculoasă, președintele Daniel Coman și-a dat demisia.
Iar într-un interviu pentru Playsport, golgeterul-surpriză propus de sibieni, Daniel Paraschiv, puncta, referindu-se la blocajele financiare:

”Foarte greu de exprimat în cuvinte. La meciuri a funcționat mereu un entuziasm special, dar n-ați vrea să știți ce atmosfera era în cabină înainte și după antrenamente. Ne-am pregătit de fiecare dată foarte corect, dar în rest îngrijorarea și nesiguranța au fost mari. Ne-au asigurat însă o energie pozitivă și rezultatele. Nu ne garantează însă nimeni că peste două-trei luni n-o luăm de la capăt”.

Și sublinia: ”Ar trebui să fim mai susținuți. Nu prea cunosc situația din conducere, dar înțeleg că acolo există o serie de orgolii, nimeni nu vrea să cedeze și totul se resfrânge asupra echipei. Sper însă să nu ne mai întoarcem la zilele nefericite de la începutul campionatului. Ar fi păcat să se întâmple așa, pentru că echipa merge excelent și ar merita să fie sprijinită pe măsură”.

Urmăriți Playsport.ro și pe