EXCLUSIV. Adrian Ilie: ”Dacă eram la FRF, eu îl dădeam de mult afară pe Mirel Rădoi! Edi Iordănescu e o variantă bună! Batem Islanda, trecem de baraj și mergem la Mondiale”

Sorin Chiriac / 09.11.2021, 15:41
EXCLUSIV. Adrian Ilie: ”Dacă eram la FRF, eu îl dădeam de mult afară pe Mirel Rădoi! Edi Iordănescu e o variantă bună! Batem Islanda, trecem de baraj și mergem la Mondiale”

Când spui Adrian Ilie, spui în primul rând echipa națională de fotbal a României, spui goluri decisive și extrem de spectaculoase. Chiar dacă în acest moment el nu mai activează în fotbalul românesc, influența sa se face încă simțită, prin aducerea un jucători străini de valoare care activează în Liga 1 sau prin transferarea unor jucători români în străinătate.

Adi Ilie, declarații în exlusivitate, pentru PlaySport.ro!

”Cobra” este unul dintre acei privilegiați care are dreptul să vorbească oricând despre echipa națională și să spună lucrurilor pe nume. Pentru că și-a câștigat acest drept! E adevărat însă că preferă să rămână discret, iar ieșirile sale publice sunt extrem de rare.

Adi Ilie a acceptat însă să vorbească, în EXCLUSIVITATE pentru PlaySport.ro despre situația inedita de la echipa națională înaintea acestor meciuri cruciale pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.

 

Salut, Adi! Urmează un meci foarte important al echipei naționale de fotbal. Dar din păcate avem această situație cu selecționerul Rădoi, care a anunțat că pleacă după aceste două meciuri.

Eu, dacă eram în locul celor de la Federație, îl dădeam de mult afară pe Rădoi!

 

De ce?

Păi, ce înseamnă asta, să anunți că pleci, când tu mai ai de jucat încă două meciuri? Și la baraj, dacă se califică ce face? Lasă echipă fără antrenor? Nu cred că este corect din partea lui!

”Edi Iordănescu e o variantă bună! Dacă pleacă Rădoi…”

Și pe cine să aducă atât de repede?

Se găsea o variantă, cred. Să mă aducă pe mine!… Glumesc, desigur.

 

Dar ai fost căutat în această perioadă de oameni din FRF, să lucrezi pentru Federație?

De multe ori și chiar de curând, dar am refuzat politicos.

”Am fost ofertat de Federație, dar am refuzat”

Pentru ce post ai fost ofertat?

Manager, ceva în zona asta. Dar, cum spuneam, am refuzat.

Te-ai gândit că s-ar putea supăra pe tine foștii colegi din ”Generația de Aur”, Hagi, Popescu, dacă lucrezi cu Răzvan Burleanu?

Nu, nu ar avea de ce să se supere. Nu acesta a fost motivul refuzului.

 

Ca variantă de înlocuire a lui Mirel Rădoi la națională se vorbește despre Edi Iordănescu. Crezi că ar fi o variantă bună?

Da, Edi Iordănescu ar fi o variantă bună. Dacă pleacă Rădoi, să precizăm asta!

 

Și Mirel să revină la FCSB?

Nu, nu cred că mai este posibil ca Rădoi să se întoarcă la Steaua!

”Batem Islanda, trecem de baraj și mergem la Mondiale”

Urmează un meci decisiv, cel cu Islanda. Crezi că ne vom impune?

Da, batem Islanda și mergem la baraj!

 

Doar că acolo, la baraj ne așteaptă echipe tari de tot. Sincer, crezi că avem șanse să trecem și de baraj?

De ce nu? Păi, când a fost ușor am pierdut…

 

Te referi la meciul cu Slovenia mai ales.

Da, exact. Nu le dădea nimeni nicio șansă și ne-au lăsat acasă. Așa că de ce să nu credem că și noi putem elimina o echipă mai bună la baraj și să mergem la Mondiale?