EXCLUSIV. Adrian Mutu dă lovitura la Cluj. Dincolo de meciul de retragere, pleacă și cu jucători din Ardeal. Ultimul intrat pe listă e din tabăra campioanei CFR

Autori: Sorin Chiriac, Gheorghiu Dan / 11.06.2022, 14:11
EXCLUSIV. Adrian Mutu dă lovitura la Cluj. Dincolo de meciul de retragere, pleacă și cu jucători din Ardeal. Ultimul intrat pe listă e din tabăra campioanei CFR

Adrian Mutu dă lovitura la Cluj, acolo unde este prezent în aceste zile pentru meciul de retragere pe care îl va organiza în cadrul Sports Festival. „Briliantul” nu se focusează doar pe acest eveniment, ci continuă și campania de recrutări pentru Rapid și are șanse mari să plece din Ardeal cu doi jucători pentru sezonul 2022 – 2023.

Florin Ștefan, ultimul jucător intrat pe lista Rapidului! Adrian Mutu dă lovitura la Cluj

Adrian Mutu se află la Cluj pentru meciul său de retragere, care va avea loc duminică, de la ora 20:00, însă PlaySport.ro a aflat că antrenorul Rapidului dă lovitura și pe piața transferurilor odată cu scurta sa excursie în Ardeal.

După ce s-a aflat că Adrian Mutu îl dorește pe Marco Dulca, mijlocașul de 23 de ani al Chindiei Târgoviște care se află la Cluj cu ocazia Sports Festival, acum a apărut informația că pe lista „Briliantului” se regăsește și un jucător din tabăra campioanei CFR.

Sursele PlaySport.ro susțin că Mutu îl dorește insistent pe Florin Ștefan, fundaș stânga de 26 de ani care mai are contract cu CFR până în 2024. Ștefan a fost cumpărat de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe în vara anului 2021, însă nu a reușit să se impună în Gruia și a evoluat doar 11 meciuri. Astfel, CFR nu își mai dorește să continue colaborarea cu jucătorul și este dispusă să îi dea drumul contra unei sume modice. Pentru a accelera negocierile, la Cluj s-a deplasat și Daniel Niculae, președintele giuleștenilor, care a intrat deja în contact cu oficialii campioanei.

Florin Ștefan este internațional de tineret, cu 12 apariții la U21, iar în prima reprezentativă a apucat să joace o singură partidă, cea de debut, pe 8 septembrie 2019, sub comanda lui Cosmin Contra.

Cota sa de piață este de 850.000 de euro, conform Transfermarkt. El a mai evoluat în carieră pentru FC Olt Slatina, Juventus București, Daco-Getica și Sepsi.

La Rapid, Florin Ștefan ar urma să îi creeze concurență pe post veteranului Junior Morais (35 de ani). Pe poziția de fundaș stânga, giuleștenii au mai negociat și cu Cristi Ganea, rămas liber de contract după despărțirea de Aris Salonic, dar transferul acestuia a picat.

Continuă negocierile și pentru aducerea lui Marco Dulca

Așa cum PlaySport.ro a anunțat în exclusivitate, la Chindia Târgoviște se anunță revoluție după venirea lui Adrian Mihalcea. Șase jucători au plecat deja de la echipă, iar Marco Dulca ar putea să îi urmeze. Fotbalistul se află la Cluj-Napoca pentru Sports Festival și a recunoscut că și-ar dori să plece împreună cu Adrian Mutu la Rapid.

Sincer, sper să pot pleca împreună cu Adrian Mutu de aici, chiar mi-aș dori să fac pasul la o echipă precum Rapid, o echipă de tradiție, dacă nu în România, în străinătate. Chiar simt acest lucru, că e momentul să plec de la Chindia, poate voi vorbi și cu Mutu acum, după acest meci, dar vom vedea.

Ei trebuie să plătească și o clauză de reziliere pe care o am, iar după acest lucru voi fi jucătorul lor, dacă se activează această clauză”, a declarat Marco Dulca, la PRO Arena.

Potrivit informațiilor obținute de PlaySport, clauza de reziliere pe care o are stabilită Marco Dulca se ridică la 300.000 de euro.

Prin intermediul lui Adrian Mutu și Daniel Niculae, Rapid continuă negocierile atât cu Florin Ștefan, cât și cu Marco Dulca, ambii având șanse mare să plece de la Cluj către București în aceste zile.

Amical de lux pentru Rapid București. Echipa patronată de Dan Șucu și Victor Angelescu va juca împotriva unei echipe de top din Europa.