EXCLUSIV. Adrian Porumboiu, verdict dur pentru Florinel Coman după schimbul de replici cu Cătălin Popa. „Deocamdată e jucător de fotbal, nu fotbalist. Cum să înjure arbitrul?”

Bădulescu Silvian 03.09.2022, 07:58
EXCLUSIV. Adrian Porumboiu, verdict dur pentru Florinel Coman după schimbul de replici cu Cătălin Popa. „Deocamdată e jucător de fotbal, nu fotbalist. Cum să înjure arbitrul?”
  • FCSB a pierdut, miercuri seară, în deplasarea de la Farul. La malul mării, elevii lui Nicolae Dică au cedat cu 3-1 în fața băieților lui Gică Hagi;
  • Un lucru care a ieșit în evidență, în sens negativ, este reacția lui Florinel Coman din minutul 35 la adresa arbitrului Cătălin Popa. „V-o luați în cap” i-a transmis căpitanul vicecampioanei „centralului”. Ulterior, jucătorul ofensiv a mai aruncat câteva cuvinte grele;
  • Adrian Porumboiu, pentru Playsport.ro, a dat verdictul în cazul Florinel Coman vs. Cătălin Popa. În opinia fostului arbitru și patron de la FC Vaslui, „oricât de mare ai fi, n-ai voie să înjuri arbitrul. Și, deocamdată, Coman e jucător de fotbal, nu fotbalist.”

„Ține de cei șapte ani de acasă”

FCSB continuă pașii greșiți în campionat. Elevii lui Nicolae Dică au pierdut, în deplasare, cu Farul Constanța. Băieții lui Hagi s-au impus cu 3-1.

Totuși, în minutul 35, Florinel Coman a ieșit în evidență. Din nefericire, în sens negativ. Căpitanul celor de la FCSB a avut un dialog încins cu „centralul” Cătălin Popa, cel care l-a și avertizat cu cartonaș galben. V-o luați în cap!” se citește pe buzele brăileanului.

Pentru Playsport.ro, Adrian Porumboiu a vorbit despre incidentul dintre cei doi. În opinia fostului arbitru, în cazul în care Florinel Coman a înjurat arbitrul, totul ține de educația primită.

Ține de cei șapte ani de acasă. Carențe mari de educație. Dacă s-a întâmplat, repet, dacă, nu contează că e căpitan sau nu, dar nu are voie să înjure. Dacă l-a auzit și nu l-a eliminat, e vina arbitrului. Dacă, însă, nu l-a auzit, a scăpat. Totuși, n-are voie să înjure.”

„Dacă n-a scris nimeni în raport, nu știu dacă va interveni Comisia de Disciplină”

Deși arbitrul a ezitat să îi arate căpitanului FCSB cartonașul roșu, pe camerele video se vede că fotbalistul a plecat nervos și a aruncat cuvinte grele.

Fostul patron de la FC Vaslui a dat de pământ cu jucătorul lui Gigi Becali.

Dacă n-a scris nimeni în raport, arbitrul sau observatorul, nu știu dacă va interveni Comisia de Disciplină. Totuși, comisia ar putea interveni. Mare jucător să înjure Coman. Oricât de mare ai fi, n-ai voie să înjuri arbitrul. Și, deocamdată, Coman e jucător de fotbal, nu fotbalist. N-avea niciun motiv să-l înjure. Popa este unul dintre arbitrii care nu prea greșește. A arbitrat bine meciul, dar indiferent cum e arbitrul, bun sau slab, nu ai voie!”

Pe final, Adrian Porumboiu a subliniat că și viceversa este valabil. Astfel, cazul Istvan Kovacs vs. Benga, în care „centralul” din Carei i-ar fi zis „Marș” fotbalistului UTA-ei trebuie să dispară.

Dacă tu, ca arbitru, accepți să te înjure un jucător, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te duci la margine, lași fluierul, echipamentul și-ți vezi de treaba ta. Cum să te înjure? Arbitrul e suveran. E ca și cum te duci în sala de judecată și înjuri judecătorul. Ok, nici în sens invers nu e în regulă. Și aici vorbesc de acel „Marș” pe care l-ar fi spus Istvan Kovacs la un moment dat.

Totuși, se pare că episodul cu Benga nu a fost singurul pentru primul arbitru român delegat la o Cupă Mondială din 1986 până în prezent.

Urmăriți Playsport.ro și pe