EXCLUSIV. Alertă în Bănie: Andrei Ivan își termină contractul cu CSU Craiova și nu mai vrea să continue în Bănie! Bordeaux stă la pândă să-l ia liber 

Autor: Justin Gafiuc / 18.09.2022, 13:29
EXCLUSIV. Alertă în Bănie: Andrei Ivan își termină contractul cu CSU Craiova și nu mai vrea să continue în Bănie! Bordeaux stă la pândă să-l ia liber 

În Bănie, Mirel Rădoi mai cere jucători pentru completarea lotului, dar pe agenda conducerii se află o temă fierbintă în sens opus: situația contractuală a lui Andrei Ivan. Atacantul de 25 de ani își termină angajamentul cu CSU Craiova la sfârșitul acestui sezon, iar de la 1 ianuarie poate semna cu orice club.

Surse Playsport spun că șefii oltenilor nu i-au făcut deocamdată nicio ofertă concretă de prelungire, au avut loc doar câteva tatonări, dar jucătorul ar fi hotărât să nu mai continue la alb-albaștrii. 

Ivan are salariu de 20.000 de euro pe lună, extensia i-ar aduce o creștere cu 50%!

Asta cu toate că are în prezent un contract de 20.000 de euro pe lună, plus o opțiune de prelungire cu un sezon a actualei înțelegeri, care presupune o creștere a salariului la 30.000 de euro pe lună! E nevoie însă ca ambele părți să agreeze extensia, dar Andrei Ivan e tentat să profite de context pentru a face pasul spre o grupare de peste hotare.

Principala pistă activă rămâne faimoasa Bordeaux, locul 3 la zi în liga secundă franceză, cu obiectiv clar promovarea în L1. Trupa din Hexagon a mai încercat să-l recruteze pe Ivan în această vară, dar Mihai Rotaru a cerut un preț prohibitiv, care a blocat tranzacția: 4 milioane de euro. 

Bordeaux i-a pus pe masă 1,2 milioane de euro pe an, dar crește potul

”Ivan a fost foarte dezamăgit de abordarea clubului. Și-ar fi dorit mult să plece la Bordeaux, dar opțiunea rigidă a Universității l-a descumpănit”, explică o sursă Playsport. Explicația e una prioritar financiară: jucătorul a ratat un salariu de 1,2 milioane de euro pe an, plus bonusuri consistente.

Francezii stau însă la pândă pe ”pista Ivan” și, cunoscându-i situația, așteaptă să intre în ultimele 6 luni de contract pentru a încerca să-i obțină semnătura după 1 ianuarie 2023. Va fi o conjunctură în care fotbalistul va putea obține un salariu chiar mai substanțial, dat fiind faptul că nu va mai fi nevoie să se achite niciun preț de transfer.

 

Ivan se află în recuperare după ruptura musculară

Momentan, jucătorul e accidentat și se află într-o perioadă de recuperare. El a  suferit o ruptură musculară în finalul partidei cu CFR Cluj (0-2), motiv pentru care ratează șocul cu FCSB din această seară, precum și meciurile naționalei cu Finlanda (23 septembrie) și Bosnia (26 septembrie) din Liga Națiunilor. 

Ar putea reveni însă la următoarea întâlnire din Liga 1, cu Voluntari, acasă, pe 1 octombrie. El a acumulat în actualul sezon 9 prezențe, 3 goluri și 2 assist-uri pentru CSU Craiova.