EXCLUSIV. Am aflat ce a scris Cătălin Popa în raportul meciului dintre Petrolul și Concordia Chiajna. Motivul dialogului cu un oficial petrolist e de cascadorii râsului

Autori: Mariana Podeanu, Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.11.2021, 12:21
EXCLUSIV. Am aflat ce a scris Cătălin Popa în raportul meciului dintre Petrolul și Concordia Chiajna. Motivul dialogului cu un oficial petrolist e de cascadorii râsului

După meciul dintre Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna din etapa cu numărul 14 din Liga 2, a apărut informația conform căreia arbitrul Cătălin Popa a fost contactat înainte de meci de un oficial al uneia dintre cele două echipe.

Informația a fost oferită de jurnalistul Decebal Rădulescu în cadrul unei emisiuni la Digi Sport. El a spus că are informații conform cărora „centralul” de 39 de ani chiar a notat acest lucru în raportul de joc.

Ce a vorbit Cătălin Popa înainte de meci cu un oficial al Petrolului

Informația era extrem de prețioasă în contextul în care au existat unele probleme de arbitraj în acest meci. Cei de la Concordia Chiajna au contestat cornerul din care Petrolul a marcat singurul gol al meciului. Mai mult, ei au solicitat și un penalty în finalul primei reprize.

Aceste evenimente l-au făcut pe Decebal Rădulescu să solicite public Federației Române de Fotbal raportul arbitrului Cătălin Popa de la acest meci pentru a se putea vedea ce anume a notat acesta referitor la acest subiect.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă sursele PlaySport.ro au intrat totuși în posesia acestui raport. Acestea au dezvăluit că, într-adevăr, arbitrul Cătălin Popa a avut o discuție înainte de meci cu un oficial al Petrolului.

Această discuție nu a avut însă drept obiect punerea la cale a vreunui aranjament, ci un motiv absolut banal. Conform surselor noastre, arbitrul greșise intrarea în stadion și nu mai știa pe unde să intre spre zona vestiarelor.

Astfel, el a apelat la secretarul general de la Petrolul Ploiești, Angelo Mateescu, pentru ca acesta să îi dea un share location pentru a găsi intrarea potrivită în stadion. Acesta este și motivul pentru care Federația Română de Fotbal nu a reacționat în niciun fel după ce a văzut raportul scris de Cătălin Popa.

Apelul făcut în direct de jurnalistul Decebal Rădulescu

S-a dovedit deci că nu au existat motive de suspiciune în legătură cu corectitudinea disputării acestui meci. Demersul lui Decebal Rădulescu a fost unul corect, având în vedere că la acel moment nu se știa despre ce a fost vorba de fapt.

Am de spus o chestiune extrem de serioasă și e ciudat că toată lumea tace. A fost derbiul Ligii 2, Petrolul – Chiajna și aud că în raportul arbitrului scrie negru pe alb că, nu știu care dintre ei (n.r.- arbitri), poate chiar centralul Cătălin Popa, ar fi fost sunat de un oficial al uneia dintre echipe.

Deci omul a ținut să scrie în raport treaba asta. Că a fost sunat înainte de meci. Mi se pare că cineva ține ascunsă treaba și eu cred că ar trebui să iasă. Eu cer public FRF raportul domnului Popa!”, a spus jurnalistul la Digi Sport.