EXCLUSIV. Antun Palici se desparte de FC Argeș: pleacă în Albania, la echipa antrenată de fostul preparator fizic al ”tricolorilor”!

Autor: Justin Gafiuc / 07.01.2022, 12:01
EXCLUSIV. Antun Palici se desparte de FC Argeș: pleacă în Albania, la echipa antrenată de fostul preparator fizic al ”tricolorilor”!

Argeșul continuă operațiunile din mercato și, după ce s-a despărțit de Andrei Pițian și l-a readus pe portarul George Micle, încheie conturile cu încă un jucător. Este vorba despre Antun Palici, care a intrat în ultimele șase luni de contract și o va apuca spre Albania.

Are ofertă de la echipa de pe locul doi din liga întâi, Kukesi, unde antrenor este italianul Diego Longo, aflat la prima experiență din carieră ca ”principal”. Timp de 16 ani a fost preparator fizic în staff-ul lui Răzvan și Mircea Lucescu, inclusiv la naționala României, 2009-2011. Ultima dată a lucrat cu Il Luce la Dinamo Kiev.

Vlădoiu confirmă mutarea

Mutarea a fost confirmată și de președintele clubului, Jean Vlădoiu: ”E adevărat că Antun va pleca în Albania. Are o propunere de acolo și vom găsi o cale să fie bine pentru toată lumea. Rămâne să vedem dacă se va plăti o sumă de transfer aferentă celor șase luni rămase din contract sau va pleca liber. Ne-ar interesa să luăm un atacant, monitorizăm mai multe nume, dar nu vrem să aducem pe cineva decât dacă accesăm un jucător peste nivelul a ceea ce dispunem în prezent în lot”.

Croatul încheie astfel cea de-a treia experiență în L1, după cele două descinderi anterioare la Dinamo (2015-2017; 2018). În actualul sezon n-a reușit să se impună în trupa pregătită de cuplul Prepeliță – Ianovschi. A jucat doar 10 partide în campionat, numai 5 în calitate de titular, plus alte trei prezențe în Cupa României, competiție în care piteștenii au ajuns în semifinale. A înscris un singur gol, în victoria cu din deplasare cu FC Voluntari (2-0).

Două amicale în agendă

Aflată pe locul 8, la patru puncte distanță de ultimul loc care asigură prezența în play-off, FC Argeș a preferat să rămână în țară în această pauză de iarnă.

Echipa se pregătește la complexul FRF de la Mogoșoaia și are pe agendă două jocuri amicale, cu CS Mioveni (8 ianuarie, 11:00, Mogoșoaia) și cu Sepsi (14 ianuarie, Sf. Gheorghe). Piteștenii vor redeschide Liga 1 pe 21 ianuarie, când întâlnesc acasă pe Dinamo.