EXCLUSIV. Argeș îl vrea pe Pițurcă pe banca tehnică! „Vulturii” vor să ia și un fost jucător de la FCSB

Justin Gafiuc 07.10.2022, 17:41
EXCLUSIV. Argeș îl vrea pe Pițurcă pe banca tehnică! „Vulturii” vor să ia și un fost jucător de la FCSB

Argeș joacă în această seară, acasă, împotriva unei Craiove rănite după remiza cu Voluntariul din runda trecută, iar meciul ar putea însemna final de drum pentru Andrei Prepeliță pe banca din Trivale.

”Vulturii” au pierdut deja patru partide la rând (Hermannstadt 0-1, Farul 0-3, CFR 0-1, FCSB 2-3) și au bifat o remiză cu Botoșaniul înaintea acestei serii negre. Ultima victorie datează din 28 august, 2-1 pe teren propriu cu Chindia.

De fapt, discret, Argeșul încearcă să dea marea lovitură prin aducerea lui Victor Pițurcă, dacă va rupe lanțul de iubire cu Prepeliță. ”E adevărat! Au existat deja câteva tatonări, ar fi o soluție extraordinară”, declară surse Playsport.

Se dau peste cap pentru salariu

Marele impediment al negocierilor se învârte însă în jurul salariului lui Pițurcă, dar Argeșul ar fi dispus să facă un efort financiar special pentru a-l atrage pe fostul selecționer. La ultima sa experiență în Liga 1, la Universitatea Craiova, a avut 15.000 de euro pe lună. 

”Nu cred că avem noi bani de Pițurcă și, oricum, nu se pune problema să-l schimbăm pe Prepeliță. Ar însemna să achităm compensații pentru actualul staff, plus înlocuitorii, ceea ce ar fi prea mult pentru bugetul nostru”, spune Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeș.

”Pițurcă nu a dat niciun răspuns clar vizavi de disponibilitate, lucrurile sunt cumva deschise”, întăresc însă sursele Playsport.

Liantul pentru un proiect ambițios

Piteștenii țin să păstreze ritmul din sezonul trecut, cu intrarea în play-off, să dezvolte proiectul clubului în paralel cu construcția noului stadion și să încerce să atragă sponsori mai puternici alături de echipă. Iar eventuala sosire a lui Pițurcă ar fi văzută drept catalizatorul perfect pentru acest plan pe termen mediu. 

Fostul atacant n-a mai acceptat nicio propunere după despărțirea bruscă de Craiova, produsă în ianuarie 2020, la capătul unui mandat-flash, de numai patru luni. El a mai avut oferte în special din zona arabă, pe care le-a declinat fie din cauze financiare, fie că era vorba despre formații fără pretenții mari de performanță. 

Au pus ochii pe Miron

Șefii lui Argeș mai lucrează, în plus, și în mercato, de unde mai poate capta jucători liberi. Pe radar e, momentan, Andrei Miron, stoperul care a reziliat recent contractul cu israelienii de la Hapoel Haifa, unde a evoluat în numai cinci partide. 

Ar fi o revenire rapidă în Liga 1, după despărțirea de FCSB, produsă în vară. El intrase pe lista neagră a patronului în urma unor partide neconvingătoare. A prins 23 de meciuri în tricoul vicecampioanei, în sezonul precedent, când a marcat și un gol.