EXCLUSIV Avertismentul care a zguduit fotbalul românesc, în urmă cu 24 de ani. „Nu l-am luat în seamă și acum plătim”

Bordei Radu Justin Gafiuc 26.09.2022, 21:08
EXCLUSIV Avertismentul care a zguduit fotbalul românesc, în urmă cu 24 de ani. „Nu l-am luat în seamă și acum plătim”

Când Gică Hagi avertiza, înainte de Mondialul din Franța, 1998, că va urma o cădere în fotbalul românesc, nimeni nu l-a luat în seamă. Din păcate, „Regele” a avut dreptate și acela a fost ultimul Mondial la care ne-am calificat.

Daniel Niculae identifică problemele din fotbalul românesc. „Atunci nu i-am luat în seamă”

„Să ne faceți statuie” țipa Gică Hagi, în 1998 și vorbele lui au rămas în istorie. Mai ales că prevestirea „Regelui” s-a adeverit, iar fotbalul românesc este într-o criză profundă. Echipa națională nu se mai califică nici ea la niciun turneu final și acum poate retrograda din Liga Națiunilor. Și se discută despre plecarea selecționerului Edi Iordănescu, de abia instalat la finalul anului trecut.

În fotbal, mai ales în cel românesc, nimeni nu are răbdare cu nimeni. Asta duce la lipsă de continuitate, iar dacă ar veni cineva nou, ar lua-o de la capăt. Mai ales la echipa națională unde sunt puține meciuri, puține șanse să pregătești un meci. Eu zic să vedem adevăratele noastre probleme de la fotbal. Din păcate, când ne avertizau foștii colegi ( n.red. – este vorba de Gică Hagi), actual adversari, că va veni un moment de recul nu i-am crezut. Iar acum suntem unde suntem. Dar va trebui să redresăm fotbalul românesc și Rapid va pune umărul la acest efort, a declarat Daniel Niculae, în exclusivitate pentru Playsport

Președintele Rapidului speră ca tot mai mulți fotbaliști giuleșteni să facă trecerea la nivelul echipei naționale, în frunte cu Antonio Sefer

Depinde de Sefer să facă pasul la echipa națională. Depinde de fiecare jucător, până la urmă, să ajungă acolo. Noi avem deja destui jucători la echipele naționale, dar am vrea să dublăm sau să triplăm acest număr. Este important ca ei să evolueze bine la echipa de club și vor veni și convocările.

Ianis Hagi, viitorul lider al naționalei. De ce Iordănescu nu are multe soluții la națională. „Să ne obișnuim cu asta”

Ilie Dumitrescu laudă abordarea lui Edi Iordănescu și nu crede că selecționerul ar trebui schimbat. Fostul atacant are încredere în Ianis Hagi. Fiul Regelui este așteptat să revină după accidentarea gravă care l-a ținut pe tușă aproape tot anul.
Eu am văzut o repriză foarte bună cu Germania, a fost un meci de referință pentru generația, iar acolo s-a remarcat Ianis Hagi, a fost la un nivel foarte bun. Ai nevoie de jucători cu mare personalitate ca să ai rezultate la acest nivel. Aici e diferența între ceea ce realizam noi și ce este astăzi. Era o concurență mare, erau jucători cu personalitate în fiecare compartiment.
Nu avem de unde să face selecția, să ne obișnuim că nu avem de unde alege. Competiția trebuie să crească, să jucăm bine în cupele europene și atunci vom avea opțiuni, a comentat analistul Digisport