EXCLUSIV. Bani cu nemiluita pentru Victor Pițurcă la PRO TV. Suma fabuloasă pe care o primește fostul selecționer pentru analizele de la Euro 2020

Claudia Balan / 28.06.2021, 11:28
EXCLUSIV. Bani cu nemiluita pentru Victor Pițurcă la PRO TV. Suma fabuloasă pe care o primește fostul selecționer pentru analizele de la Euro 2020

Victor Pițurcă este în premieră expertul Pro TV la studioul de după meciurile de la EURO 2020. Cu atât mai ciudată a părut alegerea fostului selecționer care n-a fost niciodată un fan al presei. Se știu relațiile reci dintre mass-media și Pițurcă, mai ales de pe vremea când era la cârma primei reprezentative, atunci când închidea sistematic antrenamentele pentru jurnaliști. Acum vorbim despre bani cu nemiluita pentru Victor Pițurcă la PRO TV.

Bani cu nemiluita pentru Victor Pițurcă la PRO TV

De asemenea, Pițurcă a acordat extrem de greu interviuri presei și a avut apariții rare spre deloc în studiourile tv în calitate de invitat.
Pițurcă nu a mai antrenat o echipă din 4 ianuarie 2020, atunci când s-a despărțit de Craiova lui Mihai Rotaru. Deci a fost practic ”liber de contract” de mai bine de un an și jumătate când a acceptat angajamentul de la Pro TV. Angajament răsplătit pe măsura pretențiilor de fost selecționer, evident.

Surse din lumea fotbalului susțin că, pentru activitatea de expert la microfonul Pro TV pe durata întregului turneu final al Campionatului European, Victor Pițurcă ar primi 25 de mii de euro.

La prima vedere, dacă este reală, suma pare destul de mare. Însă nu mai este la fel dacă analizăm salariile lui Pițurcă de fiecare dată când a antrenat, el având contracte de sute de mii și chiar milioane de euro pe an.

Prestația lui Piți, criticată dur

Victor Pițurcă ar fi primit „salariu” de selecționer, iar Pro TV a reușit cu siguranță să dea o lovitură de imagine, reușind să atragă și mai mulți telespectatori.
Însă prestația lui Pițurcă, pentru prima dată în calitate de analist-expert, a stârnit și un val de critici, începând cu internauții de pe Facebook, și continuând chiar cu oameni din lumea fotbalului.

Cel mai dur discurs la adresa lui Victor Pițurcă l-a avut Cornel Dinu, un obișnuit al studiourilor tv al ultimilor ani.

Nu pot să îl comentez pe Pițurcă, pentru că a fost jucător de fotbal, dar cum comentează, ce comentează mi se pare înfiorător. Nu mă bag în exprimare, că fiecare a făcut carte cât a putut, cum a putut, cum a vrut și așa mai departe, deși e dramatic. Nu pot să citesc o parte a hai să le zic disertațiilor sale.”, a spus Dinu la Prosportlive, acolo unde l-a pulverizat și pe colegul de platou al lui Pițurcă, fostul internațional Ciprian Marica.

Oli ar fi spus ”pas”

Sunt zvonuri cum că Pro TV și-ar mai fi încercat norocul și în altă parte, înainte să primească oficial un mare ”da” din partea lui Victor Pițurcă.

Unul dintre cei vizați și doriți de postul care are exclusivitate pe meciurile turneului final de la Euro ar fi fost Cosmin Olăroiu. Care n-ar fi acceptat, însă, nici măcar discuții de principiu.

De altfel, Olăroiu n-a fost și nu este nici el un mare fan al presei, aducând destul de mult ca și principii, cu Pițurcă în special în perioada în care a pregătit-o pe Steaua/FCSB și a dus-o în grupele Ligii Campionilor și în semifinala Cupei Uefa.