EXCLUSIV. Cadourile de Crăciun, dezvăluite de Săpunaru, Tănase, Belodedici, Raț și Stanciu! Top daruri primite și oferite de Sărbători!

Gabriel Berceanu 26.12.2021, 13:27
EXCLUSIV. Cadourile de Crăciun, dezvăluite de Săpunaru, Tănase, Belodedici, Raț și Stanciu! Top daruri primite și oferite de Sărbători!

Trecem pentru o vreme măcar din îndârjirea luptei de pe stadion către liniștea și bucuria zilelor de sărbătoare. Păstrăm însă verdele, doar că din gazon îl mutăm spre bradul de Crăciun și descoperim, împreună, secretele unor foști și actuali internaționali români! 

Ce dar primit în copilărie de la Moșul le-a rămas până astăzi în minte? Sau cadoul oferit de ei, la maturitate, din postura de… Moș Crăciun și care au simțit că a produs cea mai mare bucurie?

Am invitat 5 personaje cunoscute din fotbalul nostru, actuali jucători ai echipei naționale și foști mari fotbaliști, să iasă câteva ceasuri din rutină și să împărtășească suporterilor din episoadele frumoase și sensibile ale vieții lor. 

Avem, așadar, o confesiune de Moș Crăciun vișiniu, de la Cristi Săpunaru, alături de renii roș-albaștri ai lui Florin Tănase 😊 Dar și episoade în premieră cu Nicolae Stanciu, amintirile de suflet ale lui Răzvan Raț ori poveștile inedite ale marelui Miodrag Belodedici! Laptopuri și gesturi emoționante, mingi de fotbal și… surprize! Că doar e vorba de Moș Crăciun!

Clovnul și Moșul lui Săpunaru

Pentru Cristi Săpunaru, liderul Rapidului, copilăria nu a fost una tocmai plină de bucurii, iar acesta mărturisește sincer:

“Nu prea am primit eu multe daruri, în general, deci inclusiv de Crăciun. Dar poate de aceea le-am prețuit și mai mult pe cele pe care le-am primit! Ca să fiu sincer, cea mai mare fericire mi-a produs-o un clovn muzical! Cânta și mișca din cap în același timp… poate părea un lucru mic, dar pentru copilăria mea a fost, la acel moment, aveam 5 sau 6 ani, a fost o rază de fericire pentru un Crăciun și nu l-am uitat niciodată!”

Ajuns la maturitate, căsătorit și devenit tată, Cristi a putut să producă mult mai multe bucurii și să ofere mult mai multe daruri decât a primit. Totuși, cel mai special rol de Moș Crăciun pentru el a fost unul…. la propriu! 

“Îți imaginezi că am dăruit multe lucruri frumoase fiicei mele, celor dragi… Dar totuși parcă bucuria numărul 1 produsă de Crăciun a fost atunci când fata mea l-a cunoscut cu adevărat, prima oară, față în față, pe Moșul! Am pus la cale un plan împreună cu socrul meu și am transformat povestea în realitate!”, povestește Cristi.

“Tase” și Nicu, bucuria unică din ochii bătrânului și a copiilor

Cel mai impresionat a fost Florin Tănase de un episod petrecut în familie, cum altfel!, cu ocazia Crăciunului. De altfel, fotbalistul FCSB admite că și acum, indiferent de vârstă, “copilul din mine îl așteaptă nerăbdător pe Moș!”. 

Pentru Florin, ceea ce urmează a fost darul oferit care a simțit că provoacă atât emoție, cât și bucurie. Un sentiment amestecat pe care mărturisește că îl trăiește de fiecare dată când își amintește povestea:

“Există un om care nu ratează niciodată meciurile mele! O spun acum, cu toată dragostea și recunoștința. E vorba de bunicul soției mele! Ei bine, cu ocazia unui Craciun, ne-am tot gândit ce am putea să-i dăruim, pentru că știam că, de fapt, noi suntem ceea ce prețuiește cel mai mult. Până la urmă, am pregătit fotografii cu noi și alături tricoul meu de joc plus un mesaj special. Atâta bucurie am văzut în ochii bunicului, care are azi 77 de ani, încât mi-am dat seama că lucrurile simple dar pline de suflet chiar contează mai mult decât orice!”

Tot un gest de suflet e și în topul cadourilor gândite de Nicolae Stanciu. Jucătorul naționalei și al Slaviei Praga nu a uitat de unde a plecat și a pregătit o surpriză pentru copiii fără părinți din zona lui natală, Alba Iulia.

“Am zis, într-un an, să merg împreună cu soția la casele de copii din Alba Iulia, din oraș și împrejurimi. Să dăruim celor care au cel mai puțin sau cele mai puține lucruri. Și ne-am dorit să mergem noi, nu să trimitem daruri, ca să se poată bucura copiii și de o îmbrățișare și o vorbă bună. Ne gândeam, eu și soția, că terminăm în două ore… dar am stat aproape toată ziua! Când vedeai lacrimile lor de bucurie în ochi… Cu ocazia fiecărui Crăciun mă gândesc la acele chipuri fericite și încerc mereu să repet, cât mai des, ideea asta. Cred că e o fericire pe care o produci, dar o senzație de liniște cu care trăiești apoi tu, în suflet, fără egal!”

Ghetele fără crampoane ale lui Raț și laptopul lui Belo!

Fost căpitan al României, Răzvan Raț își aduce aminte cu drag de surprizele Moșului, între care cele legate de fotbal se află, cumva firesc, pe podium. Iar locul 1 între daruri sunt niște ghete… speciale! 

“În acel an, Moșul pentru mine a fost fratele geamăn al tatălui meu, unchiul! A reușit cu greu să-mi facă rost de o pereche de ghete de fotbal originale, Adidas! Nici nu mai conta faptul că erau second-hand iar crampoane aproape că nu mai aveau… pentru mine a fost de neuitat! Erau tare speciale, aduse din Germania, ediție Beckenbauer!, iar la cât de nebun eram după fotbal, au ajuns și au rămas pe primul loc pentru totdeauna! De la 7-8 ani cât aveam eu, pentru totdeauna!”, își amintește Răzvan.

În timp ce, în hainele roșii, ajuns în postura de “sursă” a fericirii, Răzvan are o tolbă foarte, foarte bogată:

“Am fost privilegiat să pot oferi multe daruri celor din familie, apropiaților, chiar și celor în nevoie pe care nu îi cunoșteam. Tocmai de-aceea la partea asta mi-e tare greu să fac un clasament, pentru că sunt bucurii reale, pe care le-am văzut în ochii oamenilor din viața mea și fiecare a avut o scânteie specială care m-a făcut și pe mine cel puțin la fel de fericit”.

Fostul mare internațional Miodrag Belodedici își amintește mereu cu drag de copilăria lui de poveste, în Carașul inimii și aproape de Dunăre. Iar sărbătorile de iarnă, cu Crăciunul pe rit vechi sau rit nou, aveau mereu ceva special în lumea acelor timpuri și locuri. 

“Nu erau poate posibilități ca acum, în privința darurilor, și mă bucuram de orice aducea Moșul, asta cu siguranță. Însă, ca orice copil, aveam și eu preferințele mele. Țin minte că darul cel mai important a fost atunci când părinții mi-au pregătit prima minge. Era prima de la ei! Adică… de la Moș Crăciun! A contat mult pentru că însemna că și ei își dau seama cât iubesc fotbalul… Așa, în rest, mă bucuram mereu de haine noi, pentru că era mândria mea de copil de la țară… ”, povestește “Belo” cu nostalgie.

Iar când se schimbă rolurile și… epocile 😊, iar dublul câștigător al Ligii Campionilor devine Moș Crăciun, ajungem și la altă categorie de daruri, bineînțeles! Cui și ce i-a oferit “Moș Belo” producând cea mai mare bucurie?

“La subiectul ăsta, s-a cam dus poezia și copilăria! 😊 Cred că cel mai fericit om pe care l-am văzut după un dar de la mine, cu ocazia Crăciunului, a fost fiica mea. Și nu când era tocmai mică! Ci destul de recent. Își dorea foarte mult un laptop și am îndeplinit dorința. În general lucruri de tehnologie digitală aduce Moș Belo pentru fata lui, s-a dus vremea cu mingea mea!”