EXCLUSIV. Ce afacere! CFR Cluj îl aduce gratis pe Ze Gomes, golgeterul și cel mai bun jucător al Euro U17 din 2016. Barcelona a vrut să-l ia pe portughez cu 15 milioane de euro

Justin Gafiuc 11.08.2022, 21:56
EXCLUSIV. Ce afacere! CFR Cluj îl aduce gratis pe Ze Gomes, golgeterul și cel mai bun jucător al Euro U17 din 2016. Barcelona a vrut să-l ia pe portughez cu 15 milioane de euro

CFR Cluj continuă să fie un club foarte activ în mercato, iar ultima mutare pregătită în Gruia e realmente explozivă! Conducerea campioanei e în faza finală a negocierilor cu Ze Gomes, 23 de ani, un portughez cu origini în Guinea Bissau, golgeterul și cel mai bun jucător al Euro U17 din 2016! 

Lusitanii au cucerit atunci trofeul, Jose Gomes (sau Ze Gomes cum s-a consacrat ca fotbalist) a marcat 7 goluri, inclusiv la loviturile de departajare din finala cu Spania. Peste doi ani, în 2018, aceeași generație a triumfat și la nivelul următor, Euro U19, cu Ze Gomes printre titulari. 

Informația oferită survine la scurt timp după ce tot Playsport a anunțat interesul pentru Petrila.

Experiențe în Polonia și Bulgaria

Atacantul a fost recrutat la 12 ani în Academia lui Benfica, a apucat să joace patru meciuri pentru prima echipă a ”vulturului”, o dată în Champions League, la 2-4 cu Napoli. A fost împrumutat pentru scurt timp Portimonense și la Lechia Gdansk (Polonia), apoi, în 2021, a ajuns în Bulgaria, la Cerno More, unde a bifat 31 de meciuri și patru goluri. Anul acesta a evoluat în Serie D, la Seregno!

În momentul transferului în Bulgaria, Gomes a povestit că a dorit să se rupă de Benfica din două rațiuni: pentru că nu i-a permis să facă serios pasul către prima formație și fiindcă i-a blocat un transfer la Barcelona, care intenționa să achite 15 milioane pentru a-l aduce pe portughez în Catalunya! Dar Benfica îi pusese în contract o clauză de 50 de milioane de euro!

Vine liber de contract, CFR și agentul îi achită salariul

Gomes vine liber de contract la CFR, iar salariul lui ar urma să fie achitat de club și de impresar în egală măsură! Clujul ar urma să suporte în jur de 12.000 de euro, iar agentul să suplimenteze. Lusitanul va semna un angajament pe trei ani cu CFR, iar în week-end ar putea sosi deja la Cluj pentru a se pune la dispoziția lui Petrescu.

Gomes e cotat în prezent la numai 200.000 de euro pe portalul transfermarkt.com, cariera lui pare să fi intrat într-un punct de impas. Dar CFR-ul a decis să facă afacerea ca un mare pariu pentru actualul sezon, sperând să pună mâna pe o perlă, posibil business spectaculos dacă lusitanul explodează în Gruia. 

Cu peste 30 de goluri și și aproape 70 de prezențe la naționalele juvenile ale Portugaliei (U15-U20), Gomes a lucrat un timp chiar cu impresarul lui Cristiano Ronaldo, celebrul Jorge Mendes. Între ei ar fi apărut însă un conflict serios la un moment dat, motiv pentru care au rupt colaborarea.