EXCLUSIV. Ce lovitură! CS Dinamo pregătește revenirea lui Robert Glință: „Ar fi ceva UAU!” + Cum a salvat David Popovici o bază de pregătire din Ștefan cel Mare

Robert Zanfir 26.01.2023, 19:53
EXCLUSIV. Ce lovitură! CS Dinamo pregătește revenirea lui Robert Glință: „Ar fi ceva UAU!” + Cum a salvat David Popovici o bază de pregătire din Ștefan cel Mare

Ionuț Popa a fost invitatul emisiunii „Dinamo 7/9”, moderată de Cătălin Mureșanu. Președintele Clubului Sportiv Dinamo le-a dat o veste uriașă fanilor înotului. Oficialul alb-roșilor încearcă readucerea lui Robert Glință în sportul de performanță. Mai mult, Ionuț Popa a dezvăluit cum a salvat David Popovici o bază din parcul sportiv din Ștefan cel Mare.

Cel mai galonat club de sport din România pregătește noi surprize pentru fanii săi. Ionuț Popa a vorbit la „Dinamo 7/9” despre secția de înot a clubului, una extrem de vizibilă odată cu aducerea de la Steaua a lui David Popovici. Președintele Clubului Sportiv a dezvăluit că încearcă și readucerea în sport a lui Robert Glință, care recent și-a anunțat renunțarea la cariera sportivă.

Dinamo pregătește readucerea în sport a lui Robert Glință

„Avem infrastructura forte bună din punct ce vedere al natației. Înainte de a veni în România, Walter Bologniani a vrut să vadă infrastructura. A spus că sunt doar unul sau două cluburi în Italia care se pot compara cu Dinamo”, a declarat Ionuț Popa la „Dinamo 7/9”.

Robert Glință și-a anunțat recent retragerea din sportul de performanță. Ionuț Popa anunță că rivalul și prietenul lui David Popovici ar putea reveni asupra deciziei.

„Nu m-a surprins. Nu mă așteptam, dar anticipam. Este normal. El a început performanța, Robert, așa cum a spus și David Popovici, primul autograf pe care l-a dat Robert a fost pentru David Popovici.

Dar cred că ține foarte mult și de managementul înconjurator. Dar când Robert a performat și a mers pe o direcție, nu știm cum a fost ajutat sau nu. În schimb, a apărut David Popovici, a explodat și știm cum este ajutat. Este posibil să fi apărut și o discrepanță pe tema asta.

Are niște rezultate foarte bune și este mai bine să te retragi când simți că ai un declin al performanțelor. Acum, ideea noastră ar fi să reușim să îl convingem prin intermediul lui Walter. Ar fi ceva UAU! Ține de Robert, pot să vă spun că la nivel de club era plătit la același nivel cu David Popovici. Am ținut că totul să fie corect, erau amândoi copiii noștri. Nu cred că a fost frustrare.

Noi știm, în fiecare zi, din păcate în România există acest pricipiu cu venicul. Dă-mi și mie doi lei, că uite cât are. Noi am ajuns să ne comparăm, în loc să ne vedem de performanțele fiecăruia sau să încercăm să avem o negociere individuală prin care să ne asumăm niște obiective. Trebuie să fim foarte atenți”, a declarat Ionuț Popa la Dinamo 7/9.

Cum a salvat David Popovici bazinul descoperit de la Dinamo

Ionuț Popa a dezvăluit la Dinamo 7/9 că bazinul Dinamo ar fi trebuit să devină patinoar, dar că efectul venirii lui David Popovici în club a salvat baza de pregătire. Mai mult, bazinul exterior va fi modernizat.

„Referitor la bazinul exterior, am avut mai multe idei cu privire la transformarea lui într-o altă bază sportivă. Ne-am gândit prima dată la un patinoar, dar am renunțat la idee. Acum, odată cu David Popovici, cu superboomul care a fost din punct de vedere al imaginii natației.. orice copil își dorește să fie David Popovici. Am făcut o expertiză prin care să vedem dacă putem să acoperim bazinul, cu un acoperiș retractabil.

Acel parc trebuie cuantificat, să răspundă nevoilor sportive actuale, dar și să producă niște bani, să se finanțeze. Vedeți că apar frustrări și comparații, că de ce investim într-o echipă și nu în spitale. Nu trebuie să comparăm că am construit o echipă și nu o școală.

Eu spun că bani sunt și nu cred că Statul român nu poate susține finanțarea de noi școli, eu cred că Statul român duce lipsa de specialiști. Sunt prea puțini oameni cu experiență pe care îi avem”, a mai spus președintele Clubului Sportiv Dinamo.

  • O medalie de aur are Robert Glință la finalul carierei: în 2020, la Budapesta, la Campionatele Europene, pentru proba de 100 de metri spate. A adunat alte șapte medalii: trei de argint și trei de bronz, la Campionatele Europene, respectiv un bronz la Mondiale.
Urmăriți Playsport.ro și pe