EXCLUSIV. CFR Cluj a blocat transferul lui Andrei Burcă în Arabia Saudită. Ce salariu generos a ratat fundașul campioanei

Justin Gafiuc / 05.08.2022, 12:27
EXCLUSIV. CFR Cluj a blocat transferul lui Andrei Burcă în Arabia Saudită. Ce salariu generos a ratat fundașul campioanei

Aflat din 2019 la CFR Cluj, cu care a cucerit trei titluri consecutive și o Supercupă a României, plus intrarea serioasă în circuitul naționalei, Andrei Burcă, 29 ani, a ratat în iulie un transfer în Arabia Saudită. Al Fateh a vrut să-l recruteze pe internaționalul român, dar a venit cu o propunere neagreată de ardeleni: împrumut pentru un sezon, apoi, în funcție de un pachet de clauze, activarea unei opțiuni de cumpărare pentru 1,5 milioane de euro, adică exact prețul cerut de CFR!

Avea salariu de un milion de euro

Conducerea din Gruia a solicitat doar vânzare imediată, soluție în fața căreia arabii s-au retras. Ei îi puneau pe masă lui Andrei Burcă un salariu stagional de un milion de euro, foarte atractiv pentru un fundaș central.

Al Fateh a terminat sezonul precedent pe locul 8, adică la jumătatea clasamentului. După refuzul din România, s-au reorientat către spaniolul Fran Velez, fostul căpitan al lui Panathinaikos, adus și la recomandarea tehnicianului grec Georgios Donis, fost internațional elen și om de-al casei la clubul atenian, unde a și jucat, a și antrenat.

S-ar fi confruntat cu Șumudică, Mitriță și Lung jr.

Cotat la 4 milioane de euro pe portalul transfermarkt.com, Andrei Burcă nu e la primul episod în care ratează o plecare peste hotare. Formații din Turcia, Grecia sau Emirate au mai negociat pentru stoperul originar din Bacău, dar tratativele s-au înfundat de fiecare dată pe traseu.

„Nu mai sunt disperat să plec. Dacă va fi să rămân la CFR voi lupta ca să ne descurcăm mai bine în cupele europene, fiindcă după sezonul trecut am rămas datori”, spunea Andrei după cucerirea ultimului titlu la Cluj.

Între timp, CFR-ul a ratat însă rușinos parcursul din Champions League și se chinuie să prindă grupele din Conference League. După un meci tur groaznic împotriva lui Șahtior Soligorsk, 0-0, ardelenii speră să obțină săptămâna viitoare, acasă, calificarea în turul patru preliminar. În faza următoare, play-off-ul CL, trupa lui Dan Petrescu ar înfrunta formația învinsă din dubla Maribor – HJK Helsinki.

În liga din Arabia Saudită mai activează în prezent doar trei români, toți la Al Raed: Marius Șumudică antrenor, plus Silviu Lung jr. și Mitriță, ambii transferați în acest mercato.