EXCLUSIV. CFR Cluj stă pe un butoi de pulbere.  Trebuie să-i achite 500.000 euro lui Arlauskis și riscă să nu primească licența pentru L1 și cupele europene!

Justin Gafiuc 20.04.2022, 11:23
EXCLUSIV. CFR Cluj stă pe un butoi de pulbere.  Trebuie să-i achite 500.000 euro lui Arlauskis și riscă să nu primească licența pentru L1 și cupele europene!

Pentru CFR Cluj se adună norii negri nu doar prin prisma ultimelor rezultate din campionat, care au topit diferența față de FCSB la numai două puncte, ci și din direcția vechilor litigii cu jucătorii.

Iar ultimul pe listă este Giedrius Arlauskis, care, după despărțirea cu cântec dintre campioană și fostul președinte Marian Copilu, a parafat la sfârșitul anului trecut un acord de reziliere cu clubul.

În vârstă de 34 de ani, portarul lituanian ar avea de primit circa 500.000 de euro! Surse Playsport indică faptul că suma ar fi fost distribuită, în documente, în trei tranșe egale: 1 octombrie 2021, 1 februarie 2022 și 1 iulie 2022. Ardelenii n-au respectat convenția încă de la primul termen, motiv pentru care Arlauskis a dat în judecată pe CFR la FIFA.

Doar circa 20% din bani achitați în martie

Iar la sfârșitul săptămânii trecute a venit verdictul: Clujul e bun de plată pentru suma integrală, plus penalități de 10.000 de euro pentru fiecare lună de întârziere, începând cu octombrie 2021! Termenul e stabilit pentru sfârșitul lunii mai și, în cazul nerespectării la scadență a deciziei, trupa din Gruia riscă blocarea transferurilor. 

Ar fi o lovitură dură pentru ”frânari”, care pregătesc încă de la începutul anului câteva mutări speciale în mercato în perspectiva participării în ediția viitoare de Champions League. Pe neașteptate, obiectivul a ajuns să fie însă serios periclitat în ultimele cinci runde din play-off din cauza căderii spectaculoase a echipei după sezonul regular.

Din suma datorată lui Arlauskis, CFR ar fi achitat abia în martie circa 20% din bani. O clauză din acord a ajuns însă să pună acum clubul într-o situație delicată: nerespectarea oricăruia dintre cele trei termene de plată atrage automat obligația Clujului de a plăti deîndată întreaga datorie!

Urma să primească 40.000 de euro pe lună la CFR

”Dosarul Arlauskis” a fost unul complicat pentru CFR Cluj și până în acest punct. Surse playsport spun că goal-keeper-ul juca până la sfârșitul anului trecut pe un contract de 5.000 de euro pe lună, iar de la 1 ianuarie urma să intre în vigoare un alt angajament, cu un salariu de 40.000 de euro pe lună, pentru doi ani și jumătate. Adică Arlauskis ar fi urmat să încaseze în jur de 1,2 milioane euro până în vara lui 2024.

Așa s-a trecut la o negociere între jucător și patronul Neluțu Varga pentru a se ajunge la o convenție de reziliere pe o sumă mai mică, adică 500.000 euro. E cea imputată acum de FIFA pentru neplată conform termenelor stabilite! 

Termen de plată depășit, în aer cu licențele

Dezastrul pentru CFR Cluj poate veni însă din altă direcție. Pentru că este vorba despre o datorie mai veche de 31 decembrie 2021, clubul riscă să nu primească licența sezonul viitor nici pentru Liga 1, nici pentru cupele europene! Dosarele pentru ambele competiții au fost depuse în termen, urmează rezoluțiile finale, care pot aduce însă o imensă surpriză pentru ardeleni.

CFR ar mai avea la îndemână soluția de a ataca urgent la TAS decizia FIFA spre a obține o suspendare a executării pedepsei, dar rămâne oricum un joc pe sârmă pentru clujeni, puși acum în fața unei situații absolut alarmante.

Contactat de Playsport pentru un punct de vedere, președintele Cristi Balaj nu a dorit să facă momentan niciun fel de comentarii. De asemenea, Arlauskis nu a vrut să discute pe marginea subiectului.