EXCLUSIV. CFR mai face o mutare neașteptată în mercato: l-a adus de la Chindia pe Cristian Neguț. Butean și Denis Rusu merg în schimb la Târgoviște

Autor: Justin Gafiuc / 17.01.2022, 16:57
EXCLUSIV. CFR mai face o mutare neașteptată în mercato: l-a adus de la Chindia pe Cristian Neguț. Butean și Denis Rusu merg în schimb la Târgoviște

Campioana își continuă marșul pe piața transferurilor și mai bifează încă un nume din Liga 1. Este vorba despre atacantul Chindiei, Cristian Neguț, 26 de ani, care se va prezenta de azi la dispoziția lui Dan Petrescu!

Fotbalistul trece deocamdată pentru 6 luni la CFR, cu opțiune de cumpărare definitivă la vară și un contract pe trei ani pentru jucător. Atacantul va fi remunerat cu 8000 de euro pe lună.

În schimb, Clujul le-a dat drumul la Târgoviște lui Mihai Butean și Denis Rusu.

250.000 de euro la vară, dacă atacantul corespunde

Dinamica mișcării are rolul de a-i oferi lui Petrescu suficient timp la dispoziție pentru a se convinge de potențialul jucătorului în condiții de presiune și obiective înalte. Asta după ce CFR a pățit ”păcăleli” serioase cu alți jucători, unii aduși de vechea conducere, în frunte cu Marian Copilu, pentru care clubul intenționează să formuleze plângere penală pentru delapidare.

Neguț a fost om de bază la Târgoviște în actualul sezon. El a strâns 18 partide (16 în L1, 2 în Cupa României) și a marcat trei goluri, fiind atacantul preferat în formula lui Emil Săndoi. Dacă-l va păstra din vară pe fotbalistul dâmbovițean, CFR ar urma să achite Chinidiei circa 250.000 de euro. Cota la zi a lui Neguț pe portalul transfermarkt.com este de 450.000 de euro, cea mai mare din întreaga carieră a jucătorului, care evoluează la Chindia din 2016.

Posibil debut în derby-ul cu FCSB

Neguț devine al treilea transfer al lui CFR în această iarnă, după Dugandzici, adus de la Soci, și Roger, acontat de la UTA, dar bun de utilizat doar din vară, când își încheie contractul cu arădenii. Toate sunt mutări ofensive, menite să fortifice deja lotul în perspectiva partcipării din ediția viitoare a Champions League, titlul fiind o afacere cvasirezolvată, căci Clujul are deja 10 puncte avans în fața urmăritoarei FCSB.

De asemenea, la capitolul plecări, CFR a anunțat despărțirea definitivă de Alexandru Pașcanu, care a fost cedat la Ponferradina. Stoperul evoluează la echipa spaniolă din 2020, unde a ajuns până acum în calitate de împrumutat. El a apucat să joace doar patru meciuri pentru CFR Cluj, fiind apoi cedat din motive de incompatibilitate sportivă cu clubul din Gruia.

Neguț și Dugandizici ar putea debuta deja în trupa lui Petrescu încă din prima etapă de la reluarea sezonului. Liderul reîncepe asaltul spre titlu exact cu derby-ul contra lui FCSB, în deplasare, meci programat duminică seara, ora 20:00, pe Arena Națională.