EXCLUSIV. China, noua forță mondială în fotbal? Nicolae Stanciu dezvăluie marea surpriză de la Wuhan

Gabriel-Alexandru Ioniță / 28.06.2022, 12:05
EXCLUSIV. China, noua forță mondială în fotbal? Nicolae Stanciu dezvăluie marea surpriză de la Wuhan

Nicolae Stanciu a dezvăluit că a fost surprins să descopere că la Wuhan Three Towns FC, echipă la care evoluează în prezent în Super Liga Chineză, există foarte mulți jucători tineri foarte talentați, care ar avea potențialul de a duce naționala acestei țări în prim-planul fotbalului mondial în viitorul apropiat.

Nicolae Stanciu s-a adaptat extrem de bine la noua echipă și este deja favoritul fanilor și al presei locale, care a scris foarte frumos despre el după primele evoluții. Acum, internaționalul român a oferit un interviu în exclusivitate pentru PlaySport, în care a vorbit despre modul în care a fost perceput transferul său. Atât în China, cât și în România.

Nicolae Stanciu crede că fotbalul din China poate ajunge la cel mai înalt nivel în scurt timp

Stanciu s-a arătat foarte bucuros de faptul că a reușit să se adapteze foarte repede la fotbalul din țara asiatică. De asemenea, a ținut să sublinieze că nu este deranjat de reproșurile pe care le-a primit în România după ce a luat această decizie.

Nu în ultimul rând, mijlocașul central în vârstă de 29 de ani a dezvăluit că există viitor, care se poate dovedi foarte frumos, pentru fotbalul din China. El a dezvăluit că la echipa sa există foarte mulți tineri jucători, care dau dovadă de foarte mult potențial.

(n.r. Cum te simți în fotbalul chinez după primele meciuri care, dincolo de goluri, au adus laude în presa sportivă de acolo? Ești considerat “creierul” echipei și te-au numit “Super-King”) Mă simt destul de bine. Mă bucur foarte mult că am reușit să mă integrez foarte-foarte repede în echipă. Chiar dacă suntem pentru prima oară în Super Liga din China, în lot sunt mulți jucători cu experiență. Iar asta m-a ajutat și pe mine mult la nivel de integrare. Să știi că nu mă schimbă cu nimic ce a scris presa de aici pentru că eu sunt construit să mă pun în slujba echipei. Mereu o să fac asta.

(n.r. După experiențele în Liga 1, Belgia, Arabia Saudită și Cehia, cum ți se pare fotbalul din China?) Se investește destul de mult din punct de vedere financiar, în general. Uite, la Wuhan Three Towns, spre exemplu, am fost bucuros să descopăr jucători chinezi extraordinari de buni. Nu mai spun de cei tineri, care sunt foarte talentați! Și asta dincolo de numărul de jucători străini permis de regulile campionatului. Unde fiecare echipă încearcă prin investiții să aducă o diferență de valoare”, a spus Nicolae Stanciu.