EXCLUSIV. Cine este milionarul care vrea să „vină cu 50% din investiție” la Dinamo. După Dan Șucu la Rapid, „leul” Mohammad Murad este atras de fotbalul românesc

Autor: Cătălin Mureșanu / 20.07.2022, 18:24
EXCLUSIV. Cine este milionarul care vrea să „vină cu 50% din investiție” la Dinamo. După Dan Șucu la Rapid, „leul” Mohammad Murad este atras de fotbalul românesc

Fanii lui Dinamo trag din nou speranțe pentru un investitor care să scoată clubul din criza în care se află. Ultimul nume după ce discuțiile cu mogulul media Adrian Tomșa au picat este al lui Mohammad Murad. Omul de afaceri vrea să participe cu 50% din suma care ar debloca situația la echipă 

 

„Eu zic că sunt șanse bune să vină cineva la Dinamo să investească, acum lucrurile sunt mai clare. Un investitor vă pot spune clar că există, care vrea să vină cu 50 la sută, dar caută un partener. Este cineva care nu are experiență, care nu a condus în fotbal până acum. Este cineva care știe cine este Dinamo, ce reprezintă. Și mai vorbim și cu alți oameni”. 

În cadrul emisiunii PlaySport LIVE, Dorin Iacob le-a dezvăluit suporterilor dinamoviști că un om de afaceri important este pregătit să ofere o sumă de peste un milion de euro pentru a intra în acționariatul clubului. 

Dorin Iacob este tatăl lui Vlad Iacob, tânărul în vârstă de 34 de ani care a primit mandat din partea acționarilor și este noul administrator special de la Dinamo

Despre rolul lui Vlad Iacob, PlaySport.ro a devoalat în exclusivitate întreaga acțiune din culise

După modelul „leului” Șucu la Rapid, „leul” Murad vrea să vină la Dinamo la brat cu un alt investitor

Chiar dacă identitatea misteriosului investitor interesat de jumătate din acțiunile clubului a fost păstrată la secret, sursele PlaySport.ro au dus spre un singur nume. 

Este vorba de Mohammad Murad, unul dintre importanții jucători din industria turismului din România, cel care, conform presei de specialitate, deține o avere de 150 milioane euro.

Mohammad Murad la Dinamo
Mohammad Murad este unul dintre cei mai apreciați oameni de afaceri din România

Acesta a venit în România în 1982, a dorit să devină medic, însă a trecut în mediul de afaceri în timpul tranziției de după 1989.

Milionarul libanez deține mai multe hoteluri în București și pe Litoral. A întrat în politică și a candidat la postul de primar în Mangalia. Nu este pentru prima oară când numele său este vehiculat în legătură cu o eventuală investiție la Dinamo. Au mai existat zvonuri și în trecut. Acestea s-au materializat prin sponsorizări pe care firmele lui Murad le-au oferit clubului din „Ștefan cel Mare”.

Ultima colaborare a fost chiar în 2020. Atunci, fostul investitor din cadrul emisiunii „Imperiul leilor” a oferit mai multe camere în hotelul Phoenicia din nordul Bucureștiului pentru a fi cazați jucătorii, conducătorii și antrenorii de la Dinamo. 

„Îmi plac provocările. De ce nu?”

Mai mult, în perioada în care Ionuț Negoiță a anunțat că își dorește să cedeze clubul, Mohammad Murad a avut o reacție interesantă: Îmi plac provocările. De ce nu? Chiar o să discut cu Ionuţ Negoiţă să vedem care mai este situaţia”

În cazul în care va ajunge la un acord cu Dinamo, Murad ar fi al doilea jurat al emisiunii de succes de la ProTV- Imperiul leilor. Primul a fost Dan Șucu, cel care a preluat jumătate din clubul Rapid, cealaltă parte aparținându-i lui Victor Angelescu. Interesant este că Murad, cel care a ocupat fotoliul „leului” înaintea șefului de la Mobexpert, urmează aceeași strategie. Ar vrea să investească în fotbal, însă nu singur. Omul de afaceri dorește să aibă un partener care să cunoască mai bine fenomenul. 

Murad: „Știu că erau niște spanioli. Mai multe nu știu”

Înainte de publicarea articolului, PlaySport.ro l-a contactat pe Mohammad Murad și l-a întrebat de posibilitatea de a veni la Dinamo în calitate de investitor. În ciuda informațiilor noastre, omul de afaceri libanez a părut surprins de prezentarea informației.

Apoi, a susținut că nu se află la curent cu evenimentele de la clubul la care a fost sponsor încă din perioada în care la conducere se afla Cortacero. „Știu că la un moment dat erau niște spanioli. Mai multe nu știu, nu cunosc”, s-a rezumat să spună Murad