EXCLUSIV. Collins Fai, mesaj cu lacrimi în ochi pentru Gigi Mulțescu, antrenorul care l-a inventat la Dinamo. „Sper că e mândru de mine, îi voi păstra un tricou de la Cupa Mondială” Ce zice despre clubul din „Ștefan cel Mare”

Bădulescu Silvian Justin Gafiuc 24.11.2022, 16:12
EXCLUSIV. Collins Fai, mesaj cu lacrimi în ochi pentru Gigi Mulțescu, antrenorul care l-a inventat la Dinamo. „Sper că e mândru de mine, îi voi păstra un tricou de la Cupa Mondială” Ce zice despre clubul din „Ștefan cel Mare”
  • În partida Elveția 1-0 Camerun, pe teren, pentru africani, titular și integralist a fost Collins Fai (30 de ani). În perioada 2013-2016, acesta a fost legitimat la Dinamo București. Micuțul fundaș lateral a purtat un scurt dialog cu Justin Gafiuc, reporterul Playsport.ro din Qatar;
  • Acesta, cu lacrimi în ochi, a vorbit despre Gigi Mulțescu și cât de mult a însemnat antrenorul de 71 de ani pentru el. Prin intermediul Playsport.ro, Fai a făcut o promisiune pentru gloria din „Ștefan cel Mare”. „Voi păstra un tricou pentru el de la Cupa Mondială”;
  • În plus, cu tristețe în tonul vocii, jucătorul lui Al-Tai a vorbit și despre situația echipei Dinamo București: „Clubul merită mai mult”.

Collins Fai, mesaj cu lacrimi în ochi pentru Gigi Mulțescu: „Sper că e mândru de mine!”

Collins Fai și Aissa Laidouni (25 de ani, ex-FC Voluntari) sunt singurii fotbaliști trecuți prin Superliga României, prezenți în Qatar.

Micuțul fundaș lateral a vorbit, pentru Playsport.ro, după partida Elveția 1-0 Camerun.

Este o dezamăgire pentru noi pentru că am jucat bine, am avut ocazii și, în anumite momente, am controlat jocul. Acesta este fotbalul, nu am marcat noi, au făcut-o ei.”

Cu lacrimi în ochi în fața reporterului Playsport.ro, Collins Fai a vorbit despre Gheorghe Mulțescu, antrenorul de 71 de ani care l-a luat la Dinamo în 2013.

Camerunezul a făcut o promisiune, prin intermediul Playsport.ro, pentru legenda din „Ștefan cel Mare”.

Vreau să-i mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. A trebuit să încep de undeva, am făcut-o la Dinamo, cu el antrenor. Îi urez sănătate și sper că e mândru de mine. Voi păstra un tricoul de la această Cupă Mondială pentru el.”

Pe final, cu părere de rău în tonul vocii, a discutat și despre formația din „Groapă”.

Îmi pare așa rău pentru Dinamo, clubul merită mai mult.”

Cristian Hossu: „L-am descoperit la o miuță la ora de sport. L-am trimis în probe la Dinamo și nea Gigi Mulțescu l-a păstrat”

Cristian Hossu, agentul lui Collins Fai, a povestit, pentru Playsport.ro, cum a ajuns jucătorul din Camerun în România. Inițial, fundașul lateral ar fi trebuit să meargă la Pandurii Târgu Jiu.

Totuși, problemele cu viza, care i-a întârziat, au făcut ca micuțul fotbalist să rateze formația din Gorj. Actualul agent recunoaște că l-a descoperit în Cluj, la o oră de sport de la facultate.

El a fost invitat de către Pandurii Târgu Jiu să vină la club. A primit viza după luna septembrie, când se încheiase perioada de transferuri. Pandurii își făcuse deja lotul. A venit la un prieten din Cluj și eu l-am văzut la o „miuță” la facultate, la ora de sport. Am observat că are anumite calități și am început să-l propun la diverse echipe în țară, dar toți l-au refuzat. După un antrenament, am sunat la Dinamo. M-a sunat domnul Anghelache, președinte la club atunci, și mi-a zis să-l trimit la București. A stat o săptămână la probe și nea Gigi Mulțescu a făcut ceva trial cu mai mulți jucători din Africa. Au rămas Collins Fai și Pape N’Daw.”

A ajuns la Dinamo în 2013 și a rămas în „Ștefan cel Mare” până în 2016. Cât a fost „câine roșu”, Collins Fai a bifat 66 de partide și nouă pase decisive.